Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els floristes encaren amb optimisme el Sant Jordi després d'un any "molt dur" per culpa de la pandèmia

Les floristeries històriques de la Rambla opten pel tracte personalitzat mentre creixen apostes online com 'Rosistirem'

Imatge d'una florista de les Rambles venent roses Imatge d'una florista de les Rambles venent roses IVETTE LEHMANN
Catalunya ACN
Dijous, 22 abril 2021 07:37

Les floristeries de Barcelona són optimistes amb Sant Jordi després que l’any passat no es pogués celebrar per la pandèmia. La propietària de Flors Carolina de la Rambla, Carolina Pallés, és la quarta generació d'un establiment emblemàtic que ha venut a Josep Carner o Federico García Lorca i que enguany confia que la diada "anirà bé". El 2019 va vendre unes 4.000 roses i tot i que aquest any les previsions són menors, confia que la gent tingui "ganes de passejar, i tornar a comprar". La Carolina aposta pel tracte personal presencial, i descarta la venda online. Precisament l'any passat, en plena pandèmia, va néixer 'Rosistirem', una floristeria a Internet que encara el seu primer Sant Jordi amb el camí invers: venent al carrer per primer cop. El fundador de 'Rosistirem', Pau Culilles, és optimista i afirma que “la gent te ganes de celebrar Sant Jordi i regalar amor, esperança i vida després d’un any molt dur”.

'Rosistirem' és una iniciativa de venda de roses en línia que va obrir l’any passat en plena pandèmia per “salvar” el Sant Jordi. Segons Culilles, només aquell dia l’empresa va repartir comandes a més de 4.100 cases i va vendre més de 30.000 roses en total.

“Després ens vam llançar a la piscina obrint una primera botiga a Barcelona”, explica. “Quan tothom tancava, nosaltres obríem”, afegeix. Des d’aquell moment, Rosistirem no ha parat de créixer i ara ja reparteix comandes per Espanya i Portugal. Enguany, no esperen superar les vendes de l’any passat, però ho volen compensar amb la venda en 16 punts que tindran repartits per la ciutat.

A Flors Carolina no li van anar tan bé les coses durant la pandèmia. Carolina Pallés reconeix que "la ciutat de Barcelona viu del turisme", i afegeix que aquest últim any els ha perjudicat el tancament de restaurants i hotels i el fet de no poder celebrar casaments o comunions.

Actualment, la Carolina forma part de la quarta generació d’un negoci que va iniciar la seva besàvia, que també es deia Carolina, l’any 1888, coincidint amb la primera Exposició Universal de Barcelona. La propietària diu que per aquesta floristeria ,de més d’un segle d’història, han passat personatges il·lustres com Josep Carner, Josep Maria de Sagarra o Federico García Lorca.

"Formem part de la història de la ciutat de Barcelona", afirma. Carolina Pallés no es planteja la venda online perquè diu que el tracte amb el client és molt important. "Aquest negoci ha de ser presencial", expressa.

De cara al futur, Rosistirem vol seguir creixent i en 5-10 anys arribar a tot Europa. Per la seva banda, Carolina Pallés espera “seguir treballant pel negoci" com ho ha fet la seva família durant tots aquests anys. Li agradaria que la floristeria tingués un relleu generacional, tot i que reconeix que “l’etapa pot ser que s’acabi aquí". “A part de vendre flors com a vocació, tenim una història molt bonica de tota una vida”, conclou.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: