Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Fiscalia es querella contra Torrent i tres membres de la Mesa per permetre debats sobre autodeterminació i monarquia

Acusa de desobediència el president del Parlament i Costa, Campdepadrós i Delgado

Imatge d'arxiu del president del Parlament, Roger Torrent, amb el vicepresident, Josep Costa, i el diputat de JxCat Eusebi Campdepadrós, el 12 de març del 2019 Imatge d'arxiu del president del Parlament, Roger Torrent, amb el vicepresident, Josep Costa, i el diputat de JxCat Eusebi Campdepadrós, el 12 de març del 2019 SÍLVIA JARDÍ / ACN
Catalunya ACN
Dilluns, 01 Març 2021 21:18

La fiscalia ha presentat una querella contra el president del Parlament, Roger Torrent, els membres de la Mesa Josep Costa i Eusebi Campdepadrós i l'exmembre Adriana Delgado per haver permès el debat de dues resolucions sobre autodeterminació i monarquia. La fiscalia els acusa de desobediència per haver admès a tràmit i permès que es debatés al ple el text de dues resolucions, una el 12 de novembre del 2019 i l'altra el 26 de novembre del 2019. A la primera hi constava un compromís amb l'exercici del dret a l'autodeterminació, mentre que la segona, una resolució de resposta a la sentència del Suprem per l'1-O, reiterava la reprovació del Rei.

Segons la fiscalia els quatre membres de la Mesa no van fer cas dels advertiments dels lletrats i van permetre el debat. La fiscalia considera que s'ha desobeït la sentència 259/2015 del 2 de desembre del TC.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: