Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sánchez no contempla un nou confinament però admet que "no es pot tancar cap porta"

El president del govern espanyol demana "acords inèdits i històrics" per aprovar els pressupostos a l'Estat

Imatge d'arxiu d'una compareixença del president del govern espanyol Pedro Sánchez Imatge d'arxiu d'una compareixença del president del govern espanyol Pedro Sánchez ARXIU / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 20 Setembre 2020 00:24

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que no contempla un nou confinament a l'Estat pel coronavirus però ha admès que "no es pot tancar cap porta" perquè el virus "és un agent desconegut". En una entrevista a La Sexta, el president espanyol ha remarcat que ara el sistema està "molt més preparat" que fa sis mesos i ha emplaçat tots els partits a treballar "contra l'enemic comú" i "desterrar la lluita partidista". En aquesta mateixa línia el president espanyol ha reclamat a totes les formacions al Congrés que facilitin l'aprovació dels pressupostos a l'Estat per fer front a la pandèmia i els ha demanat "acords inèdits i històrics per a moments inèdits i històrics".

Sobre els pressupostos, Sánchez ha demanat "excloure els vetos creuats" i ha confiat que es podrà arribar a un pacte perquè "tothom estarà d'acord" en el finançament de mesures contra la desocupació o per l'Ingrés mínim Vital.

El president, a més, ha demanat a totes les forces -a excepció de Vox i el PP, que ha dit que "s'autoexclouen", i incloent Cs en l'acord- a donar suport als comptes i "deixar de mirar de reüll el del cantó". Sánchez ha explicat que la proposta que presentaran serà "progressista".

El president espanyol s'ha dirigit específicament al líder del PP, Pablo Casado, i ha lamentat que "estigui molt acostumat a la hipèrbole" i que ja s'hagi desmarcat dels pressupostos. Sánchez ha criticat que Casado no ajudi a crear "un nou clima polític" en plena pandèmia i ha demanat "desterrar la lluita partidista de la lluita contra l'epidèmia".

Situació a Madrid

D'altra banda, el president espanyol ha explicat que el govern pretén posar "tots els recursos necessaris" perquè a Madrid es prenguin les decisions més adequades contra el coronavirus i ha remarcat que volen donar "la resposta més contundent i determinada per salvar vides".

En relació a la reunió prevista per dilluns amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, Sánchez ha assegurat que no hi va a "tutelar a ningú" sinó que només hi va a "ajudar". "No volem jutjar ni avaluar, només ajudar i donar suport", ha dit.

Unides Podem i república

El president espanyol també s'ha referit a les paraules del vicepresident Pablo Iglesias que durant la reunió del consell ciutadà estatal de Podem ha apostat per "avançar en l'horitzó republicà". Sánchez ha explicat que respecta la tradició republicana d'Unides Podem i ha dit que encara que el PSOE també és republicà "durant els 70 es va comprometre amb el pacte constitucional". "I el pacte constitucional no el pots complir parcialment, sinó en el seu conjunt", ha conclòs.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: