Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neix el primer sindicat d'autònoms d'Espanya

Una de les fundadores del SAE19 és Mariona del Chicca Aranda de Sant Jaume dels Domenys

Establiment de restauració adherit al SAE19 Establiment de restauració adherit al SAE19 AUTÓNOMOS 0.0.
Catalunya ACN
Dilluns, 01 Juny 2020 13:51

El passat mes de maig es va constituir, per primera vegada, el primer sindicat d'autònoms d'Espanya (SAE19). Va néixer enmig de la pandèmia de la Covid-19 i de l'estat d'alarma que va obligar a tancar molts negocis. Una de les precursores és Mariona del Chicca Aranda de Sant Jaume dels Domenys i autònoma, que sense dubtar-ho ni un moment, va crear juntament amb David Villar i David Álvarez de la Riva, la pàgina de Facebook "Autònoms 0.0".

L'objectiu de SAE19 és el de fer-se escoltar en totes les institucions i que "mai més es torni a fer de costat a aquesta part del teixit empresarial espanyol, que suposa ni més ni menys que el 80% de la nostra economia. SAE19 no deixarà de cessar en la seva empenta de concedir-li als autònoms la importància i consideració que ens mereixem".

Actualment SAE19 està compost per autònoms de diversos sectors repartits per tota la geografia espanyola i la inscripció és totalment gratuïta a través de www.sae19.org. Segons explica Álvarez de la Riva, president de SAE 19 "l'èxit de SAE19 passa per ser una organització independent, apartidista i amb l'únic objectiu de protegir els drets dels autònoms".

Els objectius de SAE19 

El primer objectiu del nou sindicat és la defensa dels interessos generals i particulars dels treballadors autònoms, així com promoure el diàleg dels interessos generals i particulars del col·lectiu. Des del SAE19 també vol que es garanteixi la seva participació institucional en els Organismes Públics de les Administracions Laborals en matèria de treballadors autònoms.

Un altre objectiu del sindicat és la coordinació i defensa dels interessos comuns professionals, econòmics i empresarials dels seus afiliats. Alhora, el SAE19 vol dotar als afiliats/adherits d'un instrument vàlid de participació en l'elaboració de la política del sector i que actuarà com interlocutor davant les Administracions Públiques, ja siguin municipals, comarcals, provincials, autonòmiques, estatals o internacionals; entre molts altres objectius amb la finalitat de vetllar pel foment i promoció del treball dels autònoms.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: