Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern espanyol pacta amb Cs el seu suport a una nova pròrroga de l'estat d'alarma de només de 15 dies

Ciutadans celebra que ha “aïllat les demandes dels nacionalistes”

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la de Cs, Inés Arrimadas, reunits al Congrés dels Diputats, el 16/12/2019 El líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la de Cs, Inés Arrimadas, reunits al Congrés dels Diputats, el 16/12/2019 PSOE
Catalunya ACN
Dimarts, 19 Mai 2020 23:56

El govern espanyol i Ciutadans (Cs) han assolit un acord perquè la formació d’Inés Arrimadas doni suport a una pròrroga de l’estat d’alarma que només serà de 15 dies, fins el 7 de juny. A canvi dels 10 vots de Cs, l’executiu espanyol es compromet a analitzar les mesures i possibles reformes legislatives necessàries per garantir una “sortida ordenada” sense necessitat de recórrer a un altre estat d’alarma. Ciutadans ha celebrat que fruit d’aquest acord ha aconseguit “aïllar les demandes dels nacionalistes”, en referència al possible pacte entre l’executiu de Sánchez i ERC.

Sánchez també es compromet a augmentar un mes (de tres a quatre) el termini per ingressar impostos per part dels contribuents, sense que això impliqui interessos de demora.

El govern espanyol també ha assolit el compromís d'agilitzar el pagament de prestacions pels ERTO o desocupació per part dels que encara no els han cobrat i a fer-los efectius com a màxim al mes de juny.

A més, el govern espanyol “analitzarà" la possibilitat d’ampliar més enllà de la vigència de l’estat d’alarma la prestació extraordinària per cessament d’activitat dels autònoms i la conseqüent exempció de les quotes a la Seguretat Social mentre rebin la prestació.

També es compromet a impulsat que el mes de juliol del 2020 sigui hàbil al Congrés dels Diputats per “agilitzar la tasca parlamentària i recuperar part de l’endarreriment provocat pel covid-19”.

Ciutadans celebra “no es produirà cap mesa de negociació amb ERC”

La formació d’Inés Arrimadas ha fet un comunicat on ha celebrat l’acord que estableix que aquesta serà una pròrroga per només 15 dies -i –o de més d’un mes, com volia Sánchez- i la declaració del mes de juliol com a hàbil al Congrés.

“A més, gràcies al paper de Cs, no es produirà cap taula de negociació amb ERC ni els separatistes per dinamitar la igualtat entre els espanyols”. “Estem satisfets d’haver aconseguit aïllar les demandes dels nacionalistes per posar els espanyols al centre i haver aconseguit millores per a ells”, apunta la formació taronja.

La Moncloa diu que l’acord amb Cs no condiciona la seva estratègia a Catalunya

En tot cas María Jesús Montero ha assegurat aque l’acord del seu executiu amb Cs per a la pròrroga de l’estat d’alarma no condiciona la seva estratègia respecte al conflicte polític a Catalunya. Segons Montero, l’acord és per prorrogar l’estat d’alarma i “qualsevol altra consideració que faci una altra força política no té cap tipus d’interès ni sentit” perquè el que es vota és si “continuem ordenant la sortida organitzada” de la desescalada.

Montero no descarta aconseguir el suport d'ERC

Malgrat l'entesa amb Cs, la portaveu del govern espanyol no ha descartat que el seu govern aconsegueixi un acord amb ERC. "Fins a l'últim minut" de la votació, ha dit, es poden produir noves adhesions, perquè "aquest és un decret important" i no aprovar-lo "dificultaria" les mesures per protegir la salut de la població. "Com més formacions polítiques s’hi sumin, millor”, ha sentenciat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: