Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 60,4% dels espanyols creu que cal mantenir mesures "estrictes" de confinament durant més temps, segons el CIS de maig

El 55,9% aposta perquè les mesures les prengui el govern espanyol mentre el 36,6% vol que ho facin les autonomies

Ciutadans practiquen esport a les platges de Barcelona en la seva obertura, el 8 de maig del 2020 Ciutadans practiquen esport a les platges de Barcelona en la seva obertura, el 8 de maig del 2020 MIQUEL CODOLAR / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 19 Mai 2020 15:04

El 60,4% dels espanyols creu que cal mantenir mesures "estrictes" de confinament durant "més temps", segons el CIS de maig, fet entre el 4 i el 13 de maig, quan el govern de Pedro Sánchez ja havia anunciat la desescalada en quatre fases i els primers territoris van passar a la fase 1. En canvi, el 28,8% considera que cal "permetre més llibertat de moviments a la població". Pel que fa a la presa de decisions, el 55,9% aposta perquè les mesures les prengui el govern espanyol mentre que el 36,6% voldria que ho fessin els executius autonòmics.

L'enquesta difosa el dia previ a la votació de la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma al Congrés indica que el 74,9% considera que els partits de l'oposició han de "donar suport al govern i deixar les crítiques per a un altre moment".

El 40% dels enquestats "no tindria problema en noves pròrrogues" de l'estat d'alarma per mantenir el confinament i el 48,8% tampoc però "amb algunes mesures de desescalada". El 10,8% afirma que no podria seguir suportant noves pròrrogues que els mantinguin aïllats a casa.

El CIS del maig també apunta que més ciutadans tenen "poca" o "cap" confiança en la política del govern espanyol (48,4%) que "molta" o "bastant" (46%). El 10,8% té "molta" confiança, el 35,2% en té "bastant" mentre que el 28,6% en té "poca" i el 19,8% "cap".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: