Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Suprem avisa les presons que deixar passar el confinament a casa als líders independentistes pot ser prevaricació

Si passa demanaran explicacions a la direcció, a les juntes de tractament i que s'identifiqui als que votin a favor

Oriol Junqueras sortint de la presó de Lledoners amb un llibre sota el braç per anar cap al Campus Manresa de la UVic-UCC, el 3 de març de 2020 Oriol Junqueras sortint de la presó de Lledoners amb un llibre sota el braç per anar cap al Campus Manresa de la UVic-UCC, el 3 de març de 2020 LAURA BUSQUETS / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 31 Març 2020 15:02

El Tribunal Suprem ha avisat les presons catalanes que deixar que els líders independentistes passin el confinament a casa pot ser un delicte de prevaricació. En un breu comunicat, fonts de l'alt tribunal han afirmat que, en cas que les juntes de tractament dels centres penitenciaris ho acordin, demanaran explicacions a la direcció i a les juntes perquè "a la major brevetat expliquin el fonament jurídic que justifica aquesta decisió" i s'identifiqui "de forma nominal" els funcionaris que han votat a favor d'aquest acord. "Això s'emmarcaria en l'exigència de responsabilitats penals per la possible comissió d'un delicte de prevaricació", avisen.

La Generalitat ha explicat que les presons estan analitzant si els interns classificats en 100.2 -com és el cas dels líders de l'1-O empresonats- poden passar el confinament a casa seva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: