Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unió de Pagesos denuncia l'exclusió del sector agropecuari de la línia d'avals de l'ICO per fer front al coronavirus

L'organització agrària considera que es tracta d'una "errada" del govern espanyol i li demana que l'esmeni

UP exigeix al govern espanyol que esmeni les discriminacions en les mesures per fer front a la Covid-19 als subsectors agropecuaris afectats econòmicament, com el sector de la Flor i la Planta Ornamental i l'Oví i Cabrum UP exigeix al govern espanyol que esmeni les discriminacions en les mesures per fer front a la Covid-19 als subsectors agropecuaris afectats econòmicament, com el sector de la Flor i la Planta Ornamental i l'Oví i Cabrum UNIÓ DE PAGESOS
Catalunya ACN
Dilluns, 30 Març 2020 22:47

Unió de Pagesos ha exigit al govern de l'Estat que esmeni l'Acord del Consell de Ministres del 24 de març, pel qual s'aproven les característiques del primer tram de la línia d'avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) adreçat a empreses i autònoms per pal·liar els efectes econòmics derivats de la crisi del coronavirus, ja que els préstecs elegibles establerts "deixen fora totes les empreses i autònoms dedicats a la producció primària de productes agrícoles". Segons l'organització agrària, això contrasta amb el fet que el ministre d'Agricultura, Luís Planas, hagi demanat a la Comissió Europea mesures per sectors concrets, pel descens de vendes, particularment en flor i planta ornamental i carn d'oví.

Unió de Pagesos considera una "errada" i una "discriminació flagrant" l'exclusió de la línia d'avals de l'ICO del sector agropecuari, tant per les "greus conseqüències econòmiques" que comporta l'estat d'alarma a les explotacions agràries catalanes productores de flor i planta ornamental, com als subsectors dedicats a produccions alimentàries bàsicament destinades a l'hostaleria, restauració i cafeteria, i als calçots, la carn d'oví i cabrum, la llet de cabra i altres petites produccions de qualitat.

La carn de xai i cabrit no cotitza mentre els productors de llet de cabra han de llençar producte

El sindicat remarca que la carn de xai i cabrit fa dues setmanes que no cotitza a les llotges. D'altra banda, Unió de Pagesos estima que, diàriament, 1.000 litres de llet de cabra no tenen sortida a Catalunya, ja que molts dels formatgers tenen les càmeres plenes i no poden fer-ser càrrec de més llet.

Pèrdues en el sector de la planta ornamental

D'altra banda, Unió de Pagesos també critica que no s'hagi tingut en compte, de cara a la prestació extraordinària per cessament d'activitat, establerta al Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, que el sector de la flor i planta ornamental concentra, en els mesos de març, abril i maig, entre dos terços i el 90% de la comercialització anual de les seves produccions.

Segons el sindicat, aquesta circumstància està comportant "una enorme pèrdua d'ingressos", quan la major part de les despeses anuals ja han estat efectuades per obtenir la collita que en aquesta època es comercialitza. Per això, Unió de Pagesos sosté que l'exigència en aquesta prestació extraordinària d'una reducció d'un 75% de la mitjana de facturació sobre el semestre anterior comporta "una discriminació entre treballadors autònoms amb el mateix grau de reducció en l'activitat econòmica, però que tenen una irregular distribució en els ingressos i despeses al llarg de l'any".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: