Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Intersindical-CSC reclama mesures per evitar contagis al personal d'admissions dels centres sanitaris

Reclama que s'instal·lin mampares a ambulatoris i consultoris d'atenció primària

Una treballadora d'un centre sanitari separada per una mampara de vidre Una treballadora d'un centre sanitari separada per una mampara de vidre INTERSINDICAL-CSC
Catalunya ACN
Divendres, 27 Març 2020 16:59

La Intersindical-CSC ha reclamat mesures per evitar contagis al personal d'admissions dels centres sanitaris. A parer de la plataforma sindical, la situació entre aquest col·lectiu “s'ha anat agreujant” a partir de l'aparició del coronavirus, per la qual cosa reclama que s'instal·lin mampares a tots aquests punts. La formació indica que els hospitals ja estan equipats amb proteccions d'aquest tipus, però denuncia que, en canvi, no n'hi ha ni a ambulatoris ni a consultoris d'atenció primària. En aquest sentit, afirmen que a molts indrets s'estan improvisant formes de protecció “rudimentàries” davant dels mostradors com ara cintes, lliteres, cadires o altres barreres físiques.

Segons la Intersindical-CSC, més enllà que l'efectivitat d'aquesta mena de proteccions pugui ser qüestionable, els elements “impedeixen una bona comunicació” entre el personal del centre i la persona usuària i fan que la protecció de dades sigui “inadequada”.

Per tot plegat, i pel fet que el personal d'admissions és “el primer” a entrar en contacte amb persones infectades, la plataforma sindical “urgeix” a que els protocols relatius a la proximitat amb la població “siguin revisats i actualitzats”. A més, demana públicament a l'Institut Català de la Salut que les mampares s’instal·lin a tots els centres sanitaris de Catalunya, per evitar els contagis i la propagació de virus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: