Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torra va proposar a la CUP, ANC, Òmnium i el Consell per la República ser a la taula de diàleg amb el govern espanyol

Els anticapitalistes i les dues entitats sobiranistes van rebutjar un oferiment que ERC tampoc aprovava

Imatge de la reunió a Palau amb Quim Torra, Pere Aragonès, Meritxell Budó, representants dels partits i entitats independentistes, i Toni Comín a la pantalla, el 15 de gener de 2020 Imatge de la reunió a Palau amb Quim Torra, Pere Aragonès, Meritxell Budó, representants dels partits i entitats independentistes, i Toni Comín a la pantalla, el 15 de gener de 2020 BERNAT VILARÓ / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 21 Febrer 2020 07:17

El president de la Generalitat, Quim Torra, va proposar a la CUP, a les entitats sobiranistes ANC i Òmnium i al Consell per la República formar part de la delegació catalana a la taula de diàleg amb el govern espanyol per intentar solucionar la crisi entre Catalunya i Espanya. Segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ACN, l'oferta es va produir durant la reunió de partits i entitats independentistes que va tenir lloc dilluns al Palau de la Generalitat. En paral·lel, segons ha publicat el diari 'Ara' i ha pogut confirmar també l'ACN, tant la CUP com les dues entitats sobiranistes han declinat formar part de la taula de diàleg amb el govern espanyol, una idea que ERC també rebutja en l'opinió que només hi ha d'anar el Govern.

Es desconeix fins ara la decisió del Consell per la República. De totes maneres, fonts coneixedores de les negociacions han explicat a l'ACN que ara mateix pren força l'escenari en què no només el Govern formi part de la delegació catalana. També afirmen que el panorama ha evolucionat des de la proposta de Torra. Aquest matí, Torra s'ha reunit al Palau de la Generalitat amb el vicepresident del Govern, el republicà Pere Aragonès.

Sigui com sigui, la composició de la delegació catalana a la taula de diàleg amb el govern espanyol té poc marge per quedar definida, atès que aquest mateix dijous els dos executius han pactat que la primera reunió tindrà lloc el dimecres de la setmana vinent.

La composició de la delegació espanyola també ha quedat ja establerta. Estarà formada pel president del govern estatal, Pedro Sánchez, pels vicepresidents Pablo Iglesias i Carmen Calvo i pels ministres Salvador Illa, Carolina Darias i Manuel Castells. A l'equip català només hi ha confirmades la presència de Torra i d'Aragonès.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: