Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Iceta demana "discreció" en les negociacions PSOE-ERC per evitar males interpretacions

El líder del PSC defensa que Sánchez emmarqui el diàleg dins la llei

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la seu del partit, a Barcelona, l'11 de novembre del 2019 El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la seu del partit, a Barcelona, l'11 de novembre del 2019 GUIFRÉ JORDAN
Catalunya ACN
Dijous, 05 Desembre 2019 15:00

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat "especial discreció" en les negociacions entre PSOE i ERC per a la investidura. "Hem de ser curosos per fer que res es pugui interpretar malament per part de l'altra banda", ha defensat en una entrevista a la Cadena Ser. D'aquesta manera s'ha pronunciat després del malestar d'ERC per les declaracions del líder del PSOE, Pedro Sánchez, en què assegurava que les negociacions anaven bé i que qualsevol acord seria públic i dins la Constitució. Iceta ha admès que mentre no s'arriba a un acord "a ningú li agrada que s'especuli" però ha defensat que Sánchez va mostrat "la seva sinceritat i la voluntat d'acord". Així mateix, ha defensat que qualsevol acord ha d'estar dins del marc legal.

Iceta s'ha mostrat optimista de cara a un acord per a la investidura de Pedro Sánchez i ha assenyalat que s'està intentant complir un mandat de la ciutadania que, a les eleccions del 10-N, han demanat "govern progressista i diàleg".

Segons Iceta, qualsevol acord ha d'estar dins del marc legal perquè si no s'estaria enganyant. "Si jo fos ERC i em proposessin alguna cosa fora de la llei no m'ho creuria perquè no és una cosa possible", ha argumentat. El líder dels socialistes catalans ha afegit que no hi haurà una solució a curt termini i ha qualificat de "lògic i normal" que ERC demani que la taula de negociació sigui "verificable i amb agenda".

Pel que fa a la demanda de JxCat, que vol que el diàleg estigui liderat pels presidents, Iceta ha defensat que en qualsevol negociació els presidents hi participen per tancar acords i no per iniciar el diàleg.

Preguntat pel fet que Borràs ha explicat que en la reunió amb el PSOE es va parlar d'autodeterminació, Iceta ha considerat que se'n devia parlat poc perquè "la discussió s'acaba aviat". I ha apostat per posar primer sobre la taula del diàleg les qüestions que més poden acostar les dues parts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: