Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Òmnium veu "incomprensible" la configuració d'un govern espanyol progressista que "incompleixi dictàmens internacionals"

L'entitat reclama l'alliberament dels presos de l'1-O després de l'informe d'Amnistia Internacional

Els membres de la junta nacional d'Òmnium mostrant uns cartells Els membres de la junta nacional d'Òmnium mostrant uns cartells GUILLEM ROSET / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 20 Novembre 2019 07:05

Òmnium Cultural ha constatat aquest dimarts que és "incomprensible" la configuració d'un govern progressista a l'Estat que "incompleixi" els dictàmens dels organismes més rellevants del món en matèria de drets humans. L'entitat ha emplaçat l'Estat a complir una cinquantena de posicionaments respecte l'1-O com el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de Nacions Unides, l'Alt Comissionat de Nacions Unides pels Drets Humans o Pen Internacional.

Després del posicionament d'Aministia Internacional, Òmnium ha exigit l'alliberament "immediat" dels "presos polítics, el retorn dels exiliats i l'anul·lació de la sentència de l'1-O. En una declaració, l'entitat ha dit que el darrer posicionament d'Amnistia Internacional posa en evidència que l'empresonament "no està justificat" i ha acusat l'Estat de "retorçar" les institucions per "silenciar" i "anul·lar" un moviment "pacífic, democràtic i legítim".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: