Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tsunami Democràtic afirma que l'acció de la Jonquera evidencia que el problema de Catalunya "és europeu"

Els convocants de l'acció de protesta criden a passar la nit al tall fins a les 8 del matí d'aquest dimarts

L'alcalde de Prats de Molló, Claudi Ferrer, negociant amb els antidisturbis francesos a la zona del tall a l'AP-7 convocada pel Tsunami Democràtic, aquest 11 de novembre del 2019 L'alcalde de Prats de Molló, Claudi Ferrer, negociant amb els antidisturbis francesos a la zona del tall a l'AP-7 convocada pel Tsunami Democràtic, aquest 11 de novembre del 2019 GERARD VILÀ / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 12 Novembre 2019 08:12

Tsunami Democràtic ha afirmat en un comunicat que el bloqueig de l'AP-7 a la Jonquera, que s'allarga des de les nou del matí, evidencia que el problema de Catalunya "és europeu". Després de recordar que el pas pel Pertús és una "infraestructura estratègica" per la qual circulen "desenes de milers" de camions de mercaderies del conjunt d'Europa cada dia, Tsunami Democràtic subratlla que la seva acció "vol ser un toc d'alerta" a la comunitat internacional per posar sobre la taula "la gravetat en la vulneració de drets fonamentals" que, al seu parer, es viu a Catalunya. També afirma que el bloqueig compta amb el suport de "l'independentisme de la Catalunya Nord" i crida a passar la nit al tall fins a les 8 del matí d'aquest dimarts.

El moviment qüestiona el posicionament de la Comissió Europea d'aquest matí i afirma que "malgrat l'explicació oficial" l'afectació a l'economia europea és "rellevant", amb "milers de camions" aturats als vorals i pàrquings "en territori francès, alemany i italià". Considera que s'han bloquejat tones de mercaderies per a la indústria de l'automòbil i de fruites i verdures i que el col·lapse "és total" al nord i al sud de la frontera.

Tot plegat per "posar de manifest" que el "problema polític" entre Catalunya i Espanya "és i serà un problema europeu". També afirma que la "repressió" aplicada sobre la ciutadania de Catalunya "és inacceptable" i alerta que "no es pot convertir en el paradigma d'actuació contra la protesta a la UE".

Finalment, el comunicat torna a fer una crida perquè aquell qui ho vulgui segueixi pujant al Pertús per contribuir al bloqueig. "Junts passarem la nit. A les vuit esmorzarem plegats", conclou.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: