Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Asens es reivindica com el "vot útil" dels republicans: "Sentim parlar massa de república i massa poc de republicanisme"

El candidat dels comuns assegura que "la pàtria i la bandera" són els hospitals i les escoles: "La pàtria es defensa amb el sistema públic"

El candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, durant el míting central de la formació a Tarragona, aquest dijous 7 de novembre de 2019 El candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, durant el míting central de la formació a Tarragona, aquest dijous 7 de novembre de 2019 PAU CORTINA / ACN
Catalunya ACN
Dijous, 07 Novembre 2019 23:56

El candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, ha reivindicat la seva candidatura com el "vot útil" dels republicans que se sentin "decebuts" amb ERC. "Sentim parlar massa de república i massa poc de republicanisme", ha criticat Asens durant un acte de campanya a Tarragona. Així, el candidat ha assegurat que ells defensen el "republicanisme efectiu i no de gestió", com creu que és el d'ERC, i ha afegit que li sembla "poc republicà" pujar les taxes universitàries o ser "al top ten" en barracons i llistes d'espera. A més, el líder dels comuns al Congrés ha demanat al públic que quan els preguntin "quina és la seva pàtria i bandera" vagin a una escola o hospital públics. "Així es defensa la pàtria, defensant els serveis públics", ha remarcat.

Asens ha carregat contra ERC i, en concret, contra Gabriel Rufián, a qui ha recriminat que li doni "lliçons de republicanisme". Així, ha assegurat que no vol lliçons de qui va a llistes de gent que "posa la mà a la caixa comuna" i "s'enriqueix a costa del que és de tots". En aquest marc de defensa dels serveis públics, Asens ha alertat que és quan "es retira l'Estat del benestar" que augmenta l'extrema dreta perquè, com ha avisat, "s'alimenta de la por".

A banda dels republicans, però, Asens també ha volgut apel·lar als votants socialistes "decebuts i enganyats" i que "no han renunciat als seus principis ni als seus programes" i els ha demanat que votin a En Comú Podem. "Em sap greu dir aquesta veritat, però votar a Sánchez és donar les claus de la Moncloa a Casado", ha insistit Asens.

El líder d'En Comú Podem ha recriminat a Sánchez que "li tremolin les cames" a l'hora de "plantar cara a fons voltor i a l'oligopoli de l'electricitat" perquè "té exministres en corporacions de l'IBEX-35". "A nosaltres no ens veureu en cap consell d'administració de grans empreses", ha promès Asens.

El candidat al Congrés per Tarragona, Ismael Cortés, ha volgut sumar-se a la crítica al PSOE i també ha demanat el vot als socialistes que creuen en la plurinacionalitat. "No us demanem que canvieu d'idees, sinó de vot", ha resumit, tot afegint que són "l'única força" que aposta per una solució pactada" al conflicte a Catalunya. A més, Cortés, que a les darreres eleccions va obtenir l'acta de diputat, ha retret a JxCat i ERC que vagin a Madrid "a bloquejar" i a buscar "confrontació".

A l'acte, a més, també hi ha participat la número 2 de la candidatura, Aina Vidal, i la diputada al Parlament per Catalunya en Comú Podem Yolanda López. Durant la seva intervenció, Vidal ha assegurat que si governen derogaran "les dues reformes laborals i de pensions", en referència a la del PP i el PSOE, que ha qualificat d'"injustes". A més, ha demanat el vot a totes les persones "enfadades i descontentes" perquè "qui només té la política cm a eina" no es pot permetre "lamentar-se l'endemà".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: