Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Boye dubta de l’objectiu del registre contra ell i adverteix que pot afectar al dret de defensa de Puigdemont

L’advocat assegura que les actuacions de la policia al seu despatx i domicili va consistir en fer còpies del seu telèfon i dels seus ordinadors

L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, en una conferència a l'Universitat Catalana d'Estiu (UCE) el 23 d'agost de 2019 L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, en una conferència a l'Universitat Catalana d'Estiu (UCE) el 23 d'agost de 2019 ALEIX FREIXAS / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 22 Octubre 2019 14:22

Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont i Toni Comín, té dubtes que l’operació que l’Audiència Nacional manté oberta contra ell i el registre que va patir aquest dilluns tinguin com a objecte el cas “absurd” de blanquejament de diners del narcotràfic. En declaracions a RAC1 i Catalunya Ràdio, Boye ha assegurat que el registre de 15 hores al seu despatx va consistir únicament en extreure còpies del seu telèfon mòbil i dels seus ordinadors i podria tenir una relació directa amb la seva tasca com a advocat de Puigdemont i Comín en un moment clau del procés d’extradició. “Si no la té ho sembla molt”, ha apuntat. Ha advertit que si la informació dels seus dispositius va més enllà de les mans de la secretària judicial pot afectar al dret de defensa dels polítics exiliats. Si no fos l’advocat de Puigdemont i Comín, segons Boye, “ni tan sols m’haguessin trucat per preguntar-me”.

L’advocat no descarta que aquest dimecres, quan comparegui a l’Audiència Nacional, la jutgessa ordeni la seva detenció, però ha insistit que no ha fet cap fet delictiu ni ha participat en cap blanqueig de diners.

Segons ha explicat, el procediment contra ell té com a origen la seva tasca com a advocat del narcotraficant Sito Miñanco, a qui va assessorar –ha recordat- per gestionar un expedient sancionador després que es produïssin els fets.

Ha negat que ell blanquegés 900.000 euros pel narcotràfic, com sostenen els investigadors, i ha explicat que aquest dilluns durant el registre la policia va fer una còpia del seu correu electrònic i del seu telèfon.

Per contra, assegura que el fet que la policia hagi extret còpies del seu mòbil i del correu electrònic “afecta a una sèrie de causes de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Serret”.

Segons ha apuntat, durant el registre “l’objectiu no quedava clar” perquè “evidentment el que hi ha al telèfon d’un advocat és material reservat”. “No sé a que afecta en aquest cas concret”, ha afirmat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: