Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'FMI alerta d'una desacceleració "en gairebé el 90% del món"

La nova directora de l'organització ho atribueix als conflictes comercials i reclama una resposta fiscal comuna si la situació s'agreuja

Kristalina Georgieva, directora executiva del Banc Mundial i candidata europea a dirigir el Fons Monetari Internacional, en una fotografia del 17 de gener del 2018 Kristalina Georgieva, directora executiva del Banc Mundial i candidata europea a dirigir el Fons Monetari Internacional, en una fotografia del 17 de gener del 2018 REUTERS / SERGEI KARPUKHIN
Catalunya ACN
Dimecres, 09 Octubre 2019 06:55

El Fons Monetari Internacional (FMI) alerta d'una desacceleració "en gairebé el 90% del món" aquest any. En el seu primer discurs davant l'organització, la nova directora, Kristalina Georgieva, ha assegurat que el creixement caurà aquest any a la seva taxa més baixa des de principis de la dècada i ha admès que la situació econòmica és "complexa" i que les perspectives són "precàries". Per la directora de l'FMI, els conflictes comercials són una de les principals causes de la desacceleració. "Estan repercutint negativament", ha dit Georgieva, que ha avisat que "el creixement del comerç mundial s'ha pràcticament paralitzat" i ha apostat per "alliberar el potencial que ofereix el comerç per generar creixement".

Davant una rebaixa a la baixa per al 2019 i el 2020, la successora de Christine Lagarde ha insistit durant el seu discurs que "la clau és millorar el sistema, no abandonar-lo". Si la situació econòmica s'agreuja, la directora de l'FMI ha reclamat una resposta fiscal comuna.

Segons dades de l'FMI, la guerra aranzelària entre els Estats Units i la Xina implicarà una pèrdua de 700.000 milions de dòlars per a l'economia mundial per al pròxim any, xifra que representa prop d'un 0,8% del PIB global. Aquesta xifra suposa, ha dit Georgieva, tota l'economia suïssa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: