Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unió de Pagesos veu "inadmissible" que el ministre d'Agricultura vinculi la crisi del cava a l'independentisme

El sindicat lamenta que el ministre Luís Planas "enterboleixi una qüestió de desequilibri dins la cadena alimentària amb un debat polític"

Imatge d'arxiu d'una tractorada recent a Vilafranca del Penedès Imatge d'arxiu d'una tractorada recent a Vilafranca del Penedès ARXIU / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 22 Setembre 2019 12:23

Unió de Pagesos considera "inadmissible" que el ministre d'Agricultura en funcions, Luís Planas, "amagués ahir la seva inacció davant la crisi de preus al sector del cava rere el conflicte polític català". En un comunicat aquest dijous, Unió de Pagesos insisteix que el ministeri hauria d'intercedir en un problema "lligat al domini dels grans elaboradors, que retallen el preu del raïm i el vi base fins a cotitzacions del 2018", i lamenta que "no ha fet cap pas". "El ministre Luís Planas, enlloc d'aportar solucions, enterboleix una qüestió de desequilibri dins la cadena alimentària amb un debat polític", assegura Unió de Pagesos.

El sindicat demana al ministre espanyol en funcions que "abordi aquesta crisi com una qüestió de sector", ja que els productors "veuen retallat un 28% els preus en origen, cosa que posa en entredit la base productiva de la DO Cava i l'aposta per la qualitat".

En aquest sentit, UP lamenta que Planas sembla situar-se "de la banda dels elaboradors que compren a preu tant baix enlloc dels que ho fan a un preu raonable.

El 5 de setembre, els viticultors van aturar la verema per protestar contra les grans empreses elaborades del cavi i el vi al Penedès per denunciar que "uns preus tan baixos enfonsen el prestigi de les denominacions d'origen".

Planas va vincular dimecres els problemes del sector del cava a l'independentisme durant la sessió de control al govern estatal al Congrés dels Diputats. En resposta a una interpel·lació de la diputada d'ERC, Carolina Telechea, el socialista va dir que els baixos preus del raïm el "preocupen" però que "divergeix" de l'anàlisi que en va fer la republicana. Planas va afirmar que el sector té un problema d'organització que, "entre altres motius", es deu a la seva "politització". "Fins i tot l'independentisme s'ha posat en el sector del cava", va dir.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: