Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Colau lamenta la "trista" absència de Forn a l'Ajuntament i recorda els Jordis en donar pas al pregó de la Mercè

L'alcaldessa defensa Barcelona com una ciutat que "estima" el Mediterrani i agraeix la presència i la tasca d'Open Arms

L'alcaldessa Ada Colau durant l'acte institucional del pregó de la Mercè, al Saló de Cent. (horitzontal) Imatge del 20/09/2019 L'alcaldessa Ada Colau durant l'acte institucional del pregó de la Mercè, al Saló de Cent. (horitzontal) Imatge del 20/09/2019 AJUNTAMENT DE BARCELONA
Catalunya ACN
Dissabte, 21 Setembre 2019 00:39

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat aquest divendres la "trista" absència del regidor de JxCat Joaquim Forn al Saló de Cent de l'Ajuntament moments abans de donar pas al pregó de la Mercè. Colau, que presideix l'acte, ha fet referència també a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que avui fa dos anys es manifestaven davant la conselleria d'Economia i que també es troben en situació de presó preventiva. Així, l'alcaldessa ha donat tret de sortida a l'acte institucional denunciant la situació dels polítics encausats per l'1-O i ha fet una crida a "treure la política dels jutjats". "La democràcia és precisament el diàleg, no amb els iguals sinó amb els diversos", ha conclòs davant d'un Saló de Cent amb "molta diversitat d'opinions".

Precisament el grup municipal de JxCat ha col·locat una imatge de Joaquim Forn en una de les cadires del saló.

Per altra banda, Colau també ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar una ciutat "orgullosament diversa" i "oberta", especialment "al mar Mediterrani". Davant la presència del fundador de Proactiva Open Arms i altres membres de l'ONG, ha lamentat que el mar s'hagi convertit en una "fossa" i ha agraït als voluntaris de l'organització la seva tasca.

A més, també ha mencionat que Barcelona és una ciutat "plural" i "feminista" i ha demanat que un any més les festes de La Mercè siguin "un exemple de convivència".

Carmena: una dona "forta"

En la seva intervenció inicial, Colau ha donat pas a la pregonera d'aquest any, l'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena, qui ha descrit com una dona "forta i tendra".

En concret, ha destacat la seva "generositat" d'acceptar ser alcaldessa de la capital de l'Estat "en un moment dificilíssim" i ha celebrat que durant la coincidència dels seus mandats Barcelona i Madrid estiguessin "més a prop que mai". "Gràcies per fer del diàleg una pràctica política", ha conclòs.

L'acte institucional al Saló de Cent ha comptat amb l'assistència dels regidors del consistori, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, o l'exalcalde Jordi Hereu, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: