Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rivera demana a Sánchez que activi el mecanisme previ del 155 per les manifestacions de Torra

El líder de Cs assegura que “els separatistes han convertit la Diada en una festa privada pagada per tots”

El president de Ciutadans, Albert Rivera, amb Lorena Roldán, portaveu al Parlament, en segon pla, el 6 de setembre del 2019 El president de Ciutadans, Albert Rivera, amb Lorena Roldán, portaveu al Parlament, en segon pla, el 6 de setembre del 2019 SÍLVIA JARDÍ / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 11 Setembre 2019 15:09

El líder de Cs, Albert Rivera, ha reclamat aquest dimecres al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que activi el mecanisme previ de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i adverteixi el president de la Generalitat, Quim Torra, pel contingut de les seves últimes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid on, segons Rivera, va advertir amb la desobediència si no s'absòl els presos. Durant la seva intervenció al debat del Brexit, Rivera també ha assegurat que “els separatistes han convertit la Diada en una festa privada pagada per tots”, i ha retret a Sánchez que permeti suposats incompliments de la llei. “Vostè no és un comentarista, és el president de la nació espanyola i li demano que actuï”, ha dit.

Rivera ha retret a Sánchez que “no hagi dit ni mú” després del discurs de Torra “que va dir que si no s’absol els seus companys colpistes cridaria a la desobediència”. “Vostè és el president en funcions, i té obligacions, i davant la desobediència a la que crida Torra, li demano que requereixi torra d’acord a l’article 155 i que li requereixi el compliment i la retirada d’aquestes paraules”, ha sentenciat. En aquest marc ha emplaçat Sánchez que malgrat les diferències adverteixi Torra que retiri les paraules, compleixi la Constitució, demani perdó a tots els catalans als que no respecta i torni a la Constitució”.

En un discurs centrat gairebé exclusivament en Catalunya, Rivera ha afirmat que “avui és un dia que hauria de ser de tots els catalans, però lamentablement els separatistes han converti la Diada en una festa privada pagada per tots, la festa del separatisme”. Segons el líder de Cs, molts catalans no poden celebrar aquesta festa “amb normalitat”. “La paradoxa de la Diada és que els catalans constitucionalistes no podem celebrar el dia de la nostra terra, però sí Otegi i els de Bildu”, ha sentenciat, perquè “Otegi pot anar pels carrers de Barcelona traient pit”.

Rivera ha també acusat Sánchez de no haver defensat la posició dels advocats de l’Estat, fiscals i jutges en defensa del jutge Llarena i de les euroordres. “Vostès no han estat valents per defensar els que són assetjats pel separatisme, i han anat a Europa i han callat”, ha afirmat Rivera, que ha advertit que la seva formació no votarà el pròxim Comissari de Justícia de la Ue si no es compromet a reformar l’euroordre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: