Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sánchez diu que la Diada hauria d'unir tots els catalans "pel camí del diàleg, la Constitució, la convivència i l'entesa"

Celáa replica a Torra que no hi haurà referèndum d'autodeterminació i conclou que el president "no ha après res"

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, al Consell de Política Municipal a Toledo, el 7 de setembre del 2019 El líder del PSOE, Pedro Sánchez, al Consell de Política Municipal a Toledo, el 7 de setembre del 2019 PSOE
Catalunya ACN
Dimecres, 11 Setembre 2019 15:00

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha remarcat aquest dimecres que la Diada "hauria de ser un dia que unís tots els catalans i catalanes" pel camí del "diàleg, dintre de la Constitució, la convivència, el respecte i l'entesa". Aquest és el missatge que ha transmès a través del seu perfil de Twitter, on ha desitjat en català una bona Diada a tothom. D'altra banda, la portaveu de l'executiu, Isabel Celáa, ha lamentat el missatge institucional del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha conclòs que "no ha après res, no ha tret cap lliçó que aquestes fórmules unilaterals no condueixen enlloc". "No hi haurà referèndum d'autodeterminació. No existeix el dret a l'autodeterminació en el nostre sistema constitucional i no li donarem via", ha dit en una entrevista a TVE.

Celáa ha reconegut que no li agrada "gens" el que diu Torra, tot i que respecta la seva llibertat d'expressió. La portaveu ha posat d'exemple el referèndum britànic i ha constatat que aquest tipus d'instruments "no resolen els problemes de la complexitat". Per això, ha instat els independentistes a reflexionar i a "ordenar-se", ja que tenen una "gran divisió" entre ells, ha dit.

En aquest sentit, els ha demanat que s'adonin que "estan en un somni que no els porta enlloc", perquè no hi haurà cap referèndum d'autodeterminació a Catalunya. L'únic camí ara, ha afegit, és el diàleg en el marc constitucional per millorar les condicions de vida de tots els ciutadans catalans.

Sobre la Diada, espera que sigui "cívica i que comenci a recuperar el que sempre va ser: un lloc de trobada de catalans de diferent ideologia que s'uneixen per la cultura i la llengua". Celáa també ha desitjat que aquest Onze de Setembre sigui també "respectuós amb aquells que han decidit no acudir a la Diada".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: