Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els presos i exiliats demanen una Diada "excepcional" que sigui la "millor avantsala" a la resposta a la sentència

Els dirigents fan una crida a la unitat i manifesten que ningú no serà "mai vetat"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, dirigint-se a l'hemicicle, el 10 de setembre de 2017 El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, dirigint-se a l'hemicicle, el 10 de setembre de 2017 NÚRIA JULIÀ / ACN
Catalunya ACN
Dilluns, 09 Setembre 2019 07:55

Els líders polítics empresonats per l'1-O i els exiliats han reclamat aquest diumenge que la Diada de l'Onze de Setembre sigui "excepcional" i la "millor avantsala" de la resposta a la sentència. En un article conjunt els setze dirigents polítics han apostat perquè a Barcelona es visqui una "mobilització excepcional" que sigui un "clam de persistència" i "confiança en el futur". En el document es fa una crida a la unitat de l'independentisme en considerar que plegats "respectant les diferències i els matisos" han estat capaços de "créixer" i "internacionalitzar" la causa per l'autodeterminació. Després de dir que per decidir el futur en democràcia i llibertat "ningú no hi serà mai vetat", fan una crida a tots els demòcrates del país, el conjunt de l'estat espanyol i de la comunitat internacional a unir-se en la defensa dels drets i les llibertats".

Sota el títol 'Dignitat democràtica i llibertat', Dolors Bassa, Antoni Comín, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Anna Gabriel, Oriol Junqueras, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Josep Rull, Marta Rovira, Jordi Sànchez, Meritxell Serret i Jordi Turull han publicat l'article a dos dies de la Diada.

El text destaca que la societat catalana "rebutja la repressió" i que vol decidir el futur "amb llibertat". Esperen que la manifestació sigui la "millor oportunitat" per escenificar la "força" i "potencial" del moviment sobiranista. "L'única sentència justa és l'absolució de tots els encausats dels diferents tribunals i el final de tots els processos judicials i policials", reclamen.

Per això, aposten per oferir al món un missatge "clar" i "inapel·lable" d'uns carrers plens de "compromís i transversalitat". Recorden que el "principal objectiu" de la "repressió" és la "divisió" i per tirar endavant apel·len a l'esperit de l'1-O de la "serenitat", "generositat", "maduresa" i "determinació". "Conjurem-nos per convertir aquest 11-S en una nova fita indiscutible de la voluntat democràtica del poble de Catalunya", remarquen.

Els dirigents empresonats i els que resideixen a l'estranger afirmen que el govern espanyol en funcions liderat per Pedro Sánchez "segueix rebutjant el diàleg" i que imita l'expresident Mariano Rajoy "en la responsabilitat de rebutjar una resolució política a un problema polític". Lamenten que l'estat espanyol "ignori" la vulneració de drets fonamentals denunciada, entre d'altres, per les Nacions Unides, quan s'està a punt de "castigar penalment drets i llibertats fonamentals".

"L’Onze de Setembre omplim Barcelona de dignitat democràtica i llibertat, sense cap por a seguir defensant la independència i la República Catalana com el millor projecte de present i futur, i com a millor alternativa democràtica, davant un Estat que no té cap proposta per a la ciutadania de Catalunya i que només respon amb la repressió i amb un no permanent", conclou l'article.

L'article està signat a 8 de setembre de 2019 des dels centres penitenciaris de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses, Brussel·les (Bèlgica), Ginebra (Suïssa), i Saint Andrews, Escòcia (Regne Unit).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: