Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calvo confirma que Espanya acollirà quinze dels migrants de l'Open Arms i se'ls traslladarà amb el buc de l'armada

La vicepresidenta en funcions diu que ja s'estan posant en marxa els mecanismes per al repartiment entre diversos països de la UE

L'Open Arms desembarcant a Lampedusa els darrers 83 migrants a bord per ordre de la fiscalia italiana, el 20 d'agost del 2019 L'Open Arms desembarcant a Lampedusa els darrers 83 migrants a bord per ordre de la fiscalia italiana, el 20 d'agost del 2019 REUTERS
Catalunya ACN
Dijous, 22 Agost 2019 14:56

La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, ha confirmat que l'Estat acollirà quinze dels migrants de l'Open Arms i que se'ls traslladarà amb el buc de l'armada 'Audaz'. Es tracta del vaixell que el dimarts per la tarda va enviar el govern espanyol per recollir els migrants just abans que la fiscalia italiana ordenés el desembarcament a Lampedusa.

Calvo ha afirmat que és més "útil i eficient" que el buc acabi la travessia (es calculava que trigaria tres dies en arribar) i que porti la quinzena de migrants de tornada fins a l'Estat. "Hauria estat més complicat optar per una altra decisió", ha justificat.

A més, Calvo ha dit que ja s'estan activant els mecanismes de repartiment que dies enrere es van pactar entre diferents països europeus, entre ells Espanya, França, Luxemburg, Alemanya i Romania.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: