Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Sánchez ofereix ara "el port espanyol més proper" per desembarcar l'Open Arms

El capità del vaixell veu "inviable" navegar a Espanya per qüestions de seguretat

Migrants a bord de l'Open Arms en el 17è dia de navegació Migrants a bord de l'Open Arms en el 17è dia de navegació OPEN ARMS / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 18 Agost 2019 20:46

El govern de Pedro Sánchez ha ofert aquest diumenge a la tarda "el port espanyol més proper" per desembarcar les 107 persones que porten 17 dies a bord del vaixell de rescat Open Arms. La proposta arriba després de la negativa del capità de l'embarcació a dirigir-se al port andalús d'Algesires, tal com havia plantejat Sánchez aquest matí. L'ONG havia argumentat aleshores que veia "inviable" navegar cinc dies cap a la costa espanyola i reiterava la seva situació d'emergència.

De fet, el vaixell havia enviat aquesta mateixa tarda una sol·licitud urgent al port de Lampedusa per poder-hi atracar, ja que ha informat que l'estat físic i psicològic dels migrants és "crític" i la seva seguretat està "en risc".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: