Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Prop de 150 pagesos i 15 tractors tornen a tallar la C-12 a Flix per tercer cop

Avisen que es mantindran en peu de guerra fins aconseguir els ajuts directes per fer front a les pèrdues pel foc del juny

Imatge del tall de carretera a la C-12 a Flix per part de pagesos afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, amb tractors sobre la calçada, i de la retenció amb una cua de vehicles, l'11 d'agost del 2019 Imatge del tall de carretera a la C-12 a Flix per part de pagesos afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, amb tractors sobre la calçada, i de la retenció amb una cua de vehicles, l'11 d'agost del 2019 NÚRIA TORRES / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 11 Agost 2019 20:34

Prop de 150 afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, la gran majoria pagesos i ramaders, han tornat a tallar per tercer diumenge consecutiu la carretera C-12 a Flix per fer sentir les seves reclamacions. Amb una quinzena de tractors sobre la calçada, han fet talls intermitents des de les sis de la tarda i fins quarts de vuit del vespre, causant retencions en aquesta via, sobretot de vehicles provinents de Móra d'Ebre. És el tercer cop que ho fan i avisen que persistiran. De fet, els pagesos ja han sol·licitat el permís per tallar altre cop aquest punt diumenge vinent. A la vegada, mantenen la marxa lenta prevista per aquest dimecres 14 d’agost des de Lleida fins a la seu del Departament d'Agricultura, a Barcelona.

A la concentració hi han participat alcaldes i representants municipals dels pobles de Ponent on va cremar el foc, però cap de la comarca de la Ribera d’Ebre. Creuen que ara no és el moment de gastar el cartutx de les manifestacions.

“Ara ve la segona part amb la marxa lenta, hem de ser un gruix important de vehicles”, diu el president d’Asaja Lleida, Pere Roqué, dirigint-se als assistents, en acabar l'acció. Es congratula que les protestes cada cop són més massives.

La marxa lenta prevista per dimecres de Lleida fins a Barcelona sortirà de la gasolinera de Torrefarera a partir de dos quarts de nou del matí. Els pagesos han demanat permís per a 30 i 40 vehicles. “Si som més no passa res”, anima Roqué.

Confien que la consellera d'Agricultura rebi els representants dels afectats per negociar i aturar les protestes. “A veure si una vegada per totes ens en sortim dels ajuts directes, se us va cremar el terreny sense tenir-ne cap culpa”, conclou.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: