Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 300 persones censuren amb contundència la presumpta violació múltiple d’una menor a Manresa

La majoria de concentrats eren dones i han volgut mostrar la seva solidaritat amb la víctima que ha declarat davant el jutge aquest dilluns

Les concentrades a la plaça Major de Manresa aquest dilluns al vespre. A primer terme, una bandera lila amb el símbol de la dona Les concentrades a la plaça Major de Manresa aquest dilluns al vespre. A primer terme, una bandera lila amb el símbol de la dona LAURA BUSQUETS / ACN
Catalunya ACN
Dilluns, 08 Juliol 2019 22:56

Per segona vegada des que va començar el judici, desenes de persones han condemnat amb contundència aquest dilluns la presumpta violació múltiple que va patir una menor l’any 2016 a la capital del Bages. A la concentració de la plaça Major de Manresa, on la majoria eren dones que han volgut mostrar la seva solidaritat amb la víctima, s’han escoltat proclames com ‘No estàs sola’ o ‘No és abús, és violació’. Els fets que s’estan jutjant a l’Audiència de Barcelona es remunten a l’any 2016 i haurien tingut lloc a les instal·lacions abandonades de l'antiga fàbrica Vinyes, darrera de la FUB. A la sessió d’aquest dilluns la menor ha relatat per cinquena vegada els fets, aquest cop davant el jutge, i ha explicat que va passar molta por i que recorda que la van intimidar amb una pistola.

‘No estàs sola’ o ‘No és abús, és violació’ són alguns dels crits que ressonaven a la concentració d’aquest dilluns a la plaça Major de Manresa. Banderes, proclames i algunes pancartes han estat la manera amb què la majoria de concentrats -moltes d’elles dones joves- han fet sentir la seva sororitat amb la víctima d’una presumpta violació múltiple que va tenir lloc a Manresa el 2016.

“El que li ha passat a aquesta noia no té nom i ningú hauria de passar per una situació així”, ha apuntat la Dolors, una de les mares que s’ha manifestat aquest dilluns. “Els jutges han de pensar que podria ser la seva filla o la seva germana”, ha assenyalat per reclamar un canvi de la tipificació del delicte. L’objectiu és que casos així passin a considerar-se agressió enlloc d’abús. En aquest mateix sentit s’ha expressat l’activista feminista Gemma Tomàs, qui ha reclamat un canvi i que l’abús, amb intimidació, es consideri agressió sexual. “Cal dir prou a aquesta barbàrie”, ha dit amb contundència.

L’Ariadna és la filla de la Dolors i ha explicat que volia fer evident el seu suport a la víctima. “A ella i a altres persones que puguin haver patit una situació similiar”. “Volem que sàpiga que no està sola i que té el suport de tota la ciutat”, ha afegit.

En Nil, del sindicat d’estudiants i un dels pocs homes que hi havia a la concentració, ha destacat que un fet així afecta “molt” a nivell emocional. Primer perquè són persones molt joves, i segon perquè toca de prop, “nosaltres vivim a Manresa, Pamplona pot semblar que quedi lluny”, ha dit en referència al cas de La Manada. “Hi ha gent que passa sovint per davant de la casa on van passar els fets i dona per reflexionar”, ha afegit.

La víctima assegura que va passar por i que la van intimidar amb una pistola

En la segona sessió del judici que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona, la víctima, a través d’una mampara, ha relatat que va passar por la nit en què es va produir la presumpta violació, i que un dels acusats la va intimidar amb una pistola. La menor, que ara té 17 anys, ha explicat que recorda poc de la nit dels fets. La jove ha explicat que l'endemà es va llevar, a casa d’una amiga, molt desorientada, fet que li fa creure que a la beguda li van posar alguna substància.

Segons la fiscalia, la menor es trobava sota els efectes de l'alcohol i les drogues quan un dels acusats, que coneixia a la noia i, per tant, la seva edat, se l’hauria endut a una caseta abandonada i l’hauria penetrat. Després hauria anat a buscar la resta perquè hi mantinguessin relacions “cada 15 minuts”.

L'acusació particular, que imputa als acusats un delicte d'agressió sexual, demana penes que oscil·len entre els 15 i els 20 anys de presó; a banda de 10 anys de llibertat vigilada i una ordre d'allunyament de 10 anys més.

Nova vista divendres

Aquest dilluns només han testificat 4 dels 13 testimonis previstos, pel que el jutge ha ajornat la declaració dels restants per divendres. Queden per declarar un altre menor, present a la festa, una altra noia que hi era, la mare i la tieta de la víctima, així com quatre agents dels Mossos d'Esquadra.

Aquest dilluns s’han produït desenes de concentracions arreu del territori amb el lema ‘Si ens toquen a una, totes responem’, la primera s’ha produït a la porta de l’Audiència de Barcelona aquest matí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: