Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La precarietat laboral i el preu de l'habitatge provoquen l'exclusió social del 20% dels catalans, segons Càritas

El vuitè informe Foessa alerta que la sortida de la crisi i la disminució de l'atur no redueix el risc de pobresa

Roda de premsa sobre l'informe Foessa, amb Míriam Feu, d'Acció Social de Càritas, Raúl Flores, cap d'estudis de Cáritas Española, el cardenal Joan Josep Omella i Francesc Roig, president de Càritas Catalunya Roda de premsa sobre l'informe Foessa, amb Míriam Feu, d'Acció Social de Càritas, Raúl Flores, cap d'estudis de Cáritas Española, el cardenal Joan Josep Omella i Francesc Roig, president de Càritas Catalunya POL SOLÀ / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 03 Juliol 2019 14:46

La precarietat laboral i, sobretot, l'alt preu de l'habitatge fan que l'exclusió social severa augmenti a Catalunya, mentre a la resta de l'estat disminueix els últims anys gràcies a la fi de la crisi. Això també passa en altres autonomies de l'arc mediterrani espanyol. A l'estat, l'exclusió severa va passar del 6,3% l'any 2007 al 10,8% el 2013, però ha baixat fins el 8,8% el 2018. L'exclusió moderada estava al 10,1%, va pujar fins el 14,5 i ara està en el 9,6%. En canvi, a Catalunya, l'exclusió severa estava al 9,3% el 2013 i ara està en el 9,6%, 26.000 persones més i un total de 727.000. L'exclusió moderada ha passat del 15,7 al 9,8%. Això significa que gairebé una de cada cinc persones estan en situació d'exclusió social, gairebé 1,5 milions d'habitants.

Aquesta és una de les principals conclusions de l'enquesta sobre integració i necessitats socials 2018 inclosa en l'informe sobre exclusió i desenvolupament social a Catalunya, que han fet Càritas i la Fundació de Foment d'Estudis Socials i Sociologia Aplicada (Foessa), presentat aquest dimecres a Barcelona pels seus responsables i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: