Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alfred Bosch a Mas d’Enric: “Carme Forcadell insisteix que cal trobar una sortida dialogada”

El conseller considera que els presos haurien de ser alliberats i confia que el Suprem els absolgui

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, atenent els mitjans a les portes del centre penitenciari de Mas d'Enric El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, atenent els mitjans a les portes del centre penitenciari de Mas d'Enric ROGER SEGURA / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 26 Juny 2019 21:33

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha visitat aquest dimecres a la tarda l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell al centre penitenciari de Mas d’Enric, on ha tornat després de passar gairebé cinc mesos a la presó d’Alcalá Meco. Bosch ha fet notar que Forcadell “no ha tornat a casa, sinó a una presó on està tancada”, i ha reclamat l’alliberament de tots els presos independentistes i que siguin absolts. Forcadell ha traslladat al conseller el missatge que “cal trobar una sortida dialogada” a la situació. “No ho arreglarem posant gent a la presó, pegant-los quan van a votar, suspenent un govern legítim, ni imposant unes sentències duríssimes. S’arreglarà parlant i debatent políticament quina és la sortida, que ha de passar perquè el poble prengui les decisions importants”, ha manifestat Bosch.

El conseller ha explicat que el Govern tenia “l’obligació” de rebre als presos i ha explicat que ha vist a Carme Forcadell “molt forta”. “Ella sent que no ha tornat a casa, que ha vingut a una presó i que està tancada. Sentim que el que realment ha de passar és que tornin a casa i puguin viure en llibertat perquè no han fet res que justifiqui el seu empresonament”, ha assenyalat el titular d’Exteriors.

Segons Bosch, l’alliberament no el reclama només el Govern, sinó també les Nacions Unides, que ha determinat que “hi ha hagut detencions arbitràries, que cal que surtin en llibertat, que se’ls paguin les compensacions que els pertoquin i que s’iniciï una investigació per veure com ha pogut passar això”.

El conseller s’ha mostrat “corprès” pel fet que una persona empresonada per “permetre un debat en un parlament” reivindiqui que la solució “és debatre i parlamentar de totes les maneres pacífiques possibles”. Bosch s’ha compromès a “convèncer el món sencer” per possibilitat que “imperi el sentit comú al Regne d’Espanya, perquè ara mateix no n’hi ha”.

“És una gent que no ha robat i que no ha fet mal a ningú. Tot el contrari, han intentat fer el bé posant urnes, convocant una votació i, en el cas de la Carme, permetent que es debati i parli d’una qüestió. Han de ser alliberats i ja fa temps que ho diem nosaltres i ara també les Nacions Unides”, ha insistit el conseller.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: