Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Emmerson demana a l'ONU que investigui el govern espanyol després de "menysprear" l'informe sobre els presos

L'advocat assegura que no es tracta d'un "error de bona fe" sinó que és "una manipulació deliberada i deshonesta per desacreditar l'ONU"

L'advocat Ben Emmerson durant la roda de premsa a la Law Society de Londres, el 29 de maig del 2019 L'advocat Ben Emmerson durant la roda de premsa a la Law Society de Londres, el 29 de maig del 2019 BLANCA BLAY / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 23 Juny 2019 00:53

L'advocat internacional d'Oriol Junqueras, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, Ben Emmerson, ha adreçat una carta a l'ONU per demanar una investigació "completa i independent" de l'actitud del govern espanyol després de "menysprear" l'informe que el grup de treball de detencions arbitràries va fer públic en relació a la situació dels presos. Segons ha avançat TV3 i ha confirmat l'ACN, a la carta l'advocat assegura que "no es traca d'un error innocent i de bona fe" per part de l'executiu, sinó que és "una manipulació deliberada i deshonesta del procés per desacreditar la mateixa ONU".

Així, a través d'aquesta carta Emmerson demana que es desestimin les queixes presentades pel govern espanyol i que s'engegui la investigació que acabaria amb un informe o, "si es donés el cas, una moció de censura contra Espanya al Consell", tenint en compte que "s'estarien violant clarament els principis fundadors de la Carta de l'ONU".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: