Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els administradors de finques avisen que establir un topall en el preu de lloguer "alterarà el funcionament del mercat"

El sector creu que el decret del Govern pot aconseguir l'efecte contrari al desitjat amb menys pisos de lloguer

El sector creu que el decret del Govern pot aconseguir l'efecte contrari al desitjat, amb menys pisos de lloguer El sector creu que el decret del Govern pot aconseguir l'efecte contrari al desitjat, amb menys pisos de lloguer ARXIU / INFOCAMP
Catalunya ACN
Divendres, 24 Mai 2019 07:22

Els administradors de finques han alertat que establir un topall en el preu del lloguer de l'habitatge "alterarà el funcionament del mercat". En un comunicat, el Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida ha criticat el decret que el Govern va aprovar el passat dimarts per limitar el preu del lloguer perquè considera que no s'ha fet el suficient anàlisi i consens amb els implicats ni s'ha analitzat l'impacte que pot tenir. En aquest sentit, ha alertat que es pot aconseguir "l'efecte contrari al que es desitja" perquè establint un topall al preu hi poden haver propietaris que retirin els seus immobles del mercat de lloguer i aquest es vegi reduït.

Així, han apuntat la major part dels arrendadors són petits propietaris que, davant d'un" mercat intervencionista que limiti el preu, sense incentius fiscals ni rendibilitat mínima" decideixin retirar els seus immobles del mercat de lloguer, destinant-los a la venda o altres finalitats. Això provocaria "un desequilibri encara més greu que l'existent entre l'oferta i la demanda" d'habitatges de lloguer.

D'altra banda, els administradors han considerat que s'hauria d'haver tingut en compte que les reformes tant estatals com autonòmiques tindrien un efecte en el mercat, un efecte que és "negatiu" segons afirmen que han pogut constatar els professionals del sector immobiliari "que ja fa mesos que veuen les operacions de lloguer aturades davant del desconcert i les incerteses expectatives tant dels propietaris com dels llogaters".

Els administradors fan al·lusió al posicionament d'altres ens, com l'Autoritat Catalana de la Competència i el sector, per assegurar que "una legislació molt intervencionista incidirà en una variable essencial bàsica del mercat, com és el preu i l'oferta d'habitatge en règim de lloguer".

El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida ha recordat que sempre ha demanat que per millorar el parc d'habitatges de lloguer se l'ha de dotar de "confiança, seguretat i estabilitat", ja que així s'aconseguirà augmentar l'oferta de lloguer per donar resposta a la demanda actual. Ha afegit que també cal major implicació de les administracions en les polítiques públiques i una dotació de recursos suficient per facilitar l'habitatge principalment a les grans ciutats. "No poden defugir de la seva responsabilitat, traslladant aquesta responsabilitat als particulars i al sector privat, tot buscant una solució fàcil a un problema complex, la responsabilitat del qual és clar que els hi correspon", ha manifestat el col·legi.

Per últim, han criticat que l'aprovació del decret s'ha fet "a tan sols quatre dies" d'unes eleccions i han apuntat que la matèria "mereix una reflexió prèvia, un rigorós anàlisi i consens, així com la consulta corresponent a tots els professionals, fugint de possibles rèdits electoralistes".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: