Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Puigdemont: “El Congrés i el Senat han vist una escena impròpia d’un país de la Unió Europea”

Torra demana “deixar muts” els que volien “apartar” Puigdemont i JxCat el 26-M

El cap de llista de JxCat a les europees, Carles Puigdemont, en una pantalla al Teatre Metropol de Tarragona amb els assistents, dempeus, aplaudint El cap de llista de JxCat a les europees, Carles Puigdemont, en una pantalla al Teatre Metropol de Tarragona amb els assistents, dempeus, aplaudint ROGER SEGURA / ACN
Catalunya ACN
Dilluns, 20 Mai 2019 23:03

El cap de llista de JxCat a les europees, Carles Puigdemont, ha afirmat que el Congrés i el Senat han viscut aquest dilluns “una escena impròpia d’un país de la Unió Europea” amb els diputats presos recollint l’acta al Congrés i al Senat “envoltats de policies”. Durant una intervenció en directe des de Waterloo a l’acte central de campanya a Tarragona, Puigdemont ha considerat que això evidencia que són “presos polítics” perquè han anat a les corts espanyoles “defensant les mateixes idees que els han portat a la presó”. Segons l’expresident, diumenge vinent cal fer caure “més murs” al Parlament europeu i a tots els municipis catalans. En aquest sentit, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat “deixar muts” els que volien “apartar” Puigdemont i JxCat el 26-M.

Sobre Sànchez, Rull, Turull, Junqueras i Romeva, Carles Puigdemont ha afegit que “si ens expliquessin que això ho hem vist en un país on no hi ha estàndards democràtics ens ho creuríem”. El candidat a les europees ha dit que la imatge dels dirigents independentistes aquest dilluns anant a defensar “les mateixes idees que els han portat a la presó” és “el discurs més eloqüent que són presos polítics, que és un judici polític i que és una farsa amb la qual hem d’acabar”.

“Han de caure més murs i ens han de veure entrar com a homes lliures”, ha reivindicat. En aquest sentit, l’expresident ha demanat suport perquè tant ell com Comín i Ponsatí surtin elegits. “Aquesta vegada no ens podran fer el què els han fet a ells, d’entrar al parlament tutelats, vigilats i envoltats de policies, prohibint-nos parlar i interactuar amb la premsa. No podran perquè nosaltres a Europa som lliures”, ha exclamat.

Puigdemont ha constatat que hi ha “un doble estàndard” a Europa perquè “unes mateixes persones acusades dels mateixos greus crims com la rebel·lió, si estan per Europa o a l’estat espanyol tenen tractes diferents”. “Jo puc entrar al cor de les institucions europees com a un home lliure i ells han de dormir a la presó, i ja fa un any i mig que hi són”, s’ha queixat.

El candidat a les europees ha afegit que volen “mirar als ulls” als parlamentaris europeus i dir-los que “som els de l’1-O, hem guanyat a Catalunya i us venim a explicar el que està passant”. A més, Puigdemont ha assenyalat que l’actitud de l’1-O pot ser útil a Europa perquè, segons ell, és l’antídot contra el populisme, la xenofòbia i l’odi a les minories , i contra “el ressorgiment preocupant del nacionalisme d’Estat”.

Torra demana “deixar muts” els que els volien apartar

Parafrasejant el comiat que va fer a Arrimadas com a diputada al Parlament, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat que el 26-M “deixem muts” a aquells que volen “apartar” Puigdemont i Junts per Catalunya “perquè saben que és el que més nosa els fa i perquè representa l’1-O”, i a aquells que “amenacen amb l’aplicació del 155, que ens volen arruïnar i que ens volen fer por”. “Els hem de dir que no crispareu, que no trencareu, que no ens feu por, perquè des de l’1-O som els del sí”, ha exclamat Torra.

De cara a les eleccions de diumenge vinent, Torra ha cridat a “posar el mateix esperit de l’1-O a les urnes” i ha constatat que no hi ha cap llista “més transversal” que la de JxCat. Pel que fa a les europees, el president s’ha imaginat l’entrada de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu. “Només per veure aquella foto i la cara de la resta d’eurodiputats, sobretot dels espanyols, ja val la pena votar-los”, ha apuntat.

D’altra banda, el president de la Generalitat ha criticat els socialistes per haver escollit Meritxell Batet i Manuel Cruz per presidir el Congrés i el Senat. “Ha demanat perdó el PSC per haver aplicat l’article 155?”, ha etzibat Torra. Sobre Cruz, el president n’ha criticat articles on parlava de “tancar TV3” i estava “a favor de Tabarnia”. “És un autèntic aquelarre unionista”, ha resumit. Davant d’això, Torra ha sentenciat: “que posin a presidir a qui vulguin, que a nosaltres ens interessa saber qui presidirà la república catalana”.

Dídac Nadal s’ofereix per fer “un gir profund” a la ciutat

Al seu torn, el candidat de Junts per Tarragona a l’alcaldia, Dídac Nadal, ha dit que el canvi profund que Tarragona necessita començarà diumenge “amb un alcalde que doni la cara” en situacions com l’1-O. Acompanyat de tota la candidatura, Nadal ha garantit un projecte de ciutat allunyat d’obres faraòniques i que tingui com a objectiu principal “millorar la qualitat de vida dels tarragonins i tarragonines”.

L’alcaldable ha destacat la importància de donar confiança aquest 26 de maig a Junts per Tarragona “per fer realitat el canvi que la ciutat necessita i començar a treballar per una Tarragona oberta, moderna i il·lusionant, una Tarragona per la seva gent”. Nadal ha desgranat les principals apostes: “Volem una Tarragona amb un espai públic digne, una ciutat neta, cívica i segura on la participació ciutadana sigui real i efectiva”.

L’alcaldable ha rebut els elogis dels presidents Torra i Puigdemont. L’ara candidat a les europees ha dit que Dídac Nadal té “fusta d’alcalde” i que hi reconeix “el líder que necessiten les ciutats del segle XXI”. “Seràs alcalde de Tarragona”, ha etzibat Puigdemont. Per la seva banda, Torra s’ha mostrat convençut “que Tarragona no fallarà i que amb Junts per Tarragona i Junts per Catalunya es recuperarà l’orgull tarragoní”.

La candidatura de Junts per Tarragona ha celebrat aquest dilluns al vespre el seu acte central de campanya al Teatre Metropol de la ciutat davant d’unes 300 persones.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: