Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Suprem dona permís perquè els presos electes vagin al Congrés i al Senat dilluns per presentar les credencials

El tribunal ajorna la sessió del judici aquell dia però no permet que els polítics participin en reunions o rodes de premsa el dimarts

Oriol Junqueras, durant la primera sessió del judici, el 12 de febrer del 2019 Oriol Junqueras, durant la primera sessió del judici, el 12 de febrer del 2019 POOL EFE
Catalunya ACN
Dissabte, 18 Mai 2019 08:41

El Tribunal Suprem ha donat permís perquè Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez vagin personalment al Congrés i al Senat dilluns per complimentar els tràmits de presentació de les credencials i de declaració d'activitats i bens. Ara bé, no els autoritza a allargar la sortida del dimarts, dia de constitució de les dues cambres, per celebrar reunions o rodes de premsa, tal i com havia demanat la defensa de Junqueras i de Romeva. El tribunal ajorna la sessió del judici de dilluns i cita els testimonis que havien de declarar aquell dia per al proper dimecres 22 de maig.

Així doncs, els presos podran sortir de la presó de Soto del Real per assistir al Congrés i el Senat a partir de les 10 hores per efectuar presencialment els tràmits necessaris per ser diputats i senadors abans de la constitució de les dues cambres dimarts. Els presos hauran de ser "degudament custodiats", diu la resolució del Suprem, i la presidència de les dues cambres haurà d'adoptar les "decisions oportunes perquè aquests tràmits es practiquin sense dilació per tal que siguin reintegrats al centre penitenciari amb la major brevetat possible".

Pel que fa al permís de dimarts, aquest se circumscriu únicament a la sessió constitutiva del Congrés i del Senat. No autoritza els presos a participar en reunions de treball o compromisos amb la premsa. El permís és per "fer possible la pràctica dels actes indispensables per a l'adquisició de la condició de membres de l'òrgan legislatiu", recorda el tribunal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: