Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

PSC, Cs i PP comparen el Brexit amb el procés independentista

ERC defensa que la república catalana representa la igualtat, prosperitat, el feminisme i la democràcia

Fotografia dels candidats que han participat aquest 14 de maig de 2019 al debat de les eleccions europees de TV3 amb el moderador Xavi Corall Fotografia dels candidats que han participat aquest 14 de maig de 2019 al debat de les eleccions europees de TV3 amb el moderador Xavi Corall ÀLEX RECOLONS / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 15 Mai 2019 06:33

Els candidats a les eleccions europees del PSC, Cs i PP han comparat el Brexit amb el procés independentista durant el debat d'aquest dimarts a la nit a TV3 i Catalunya Ràdio. El socialista Javi López i el popular Esteban González Pons han criticat el Brexit, tot i que el més contundent ha estat Jordi Cañas. El candidat de Cs ha avisat que marxar d'Europa i marxar d'Espanya és un "mal negoci". Al seu torn, l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé ha defensat que la república catalana representa la igualtat, prosperitat, el feminisme, la democràcia, la transparència, la inclusió i l'acollida. Solé i González Pons s'han enganxat per la petició d'Escòcia de celebrar un nou referèndum, i el candidat dels comuns, Ernest Urtasun, ha reclamat que no es comparin els dos casos.

López ha considerat que el Brexit és el "major frau polític" del món occidental de les darreres dècades, i ha instat l'independentisme a prendre'n nota per a dir "sempre" la veritat. González Pons s'ha mostrat "preocupat" per la "ruïna" que pot arribar al Regne Unit si se separa de la Unió Europea (UE), i ha aventurat que les Illes Britàniques "no seran res" d'aquí 20 anys si ara es consuma el Brexit. "La pèrdua és molt gran", ha asseverat.

A més, el candidat del PP ha constatat que, si Escòcia també marxa de la UE, haurà de posar-se a la cua per darrere de Sèrbia i tornar a reclamar el seu ingrés a la comunitat europea, i arriscar-se així a rebre el "veto" d'algun dels estats membres.

Cañas ha qualificat el Brexit com la "versió britànica del procés independentista català". El candidat de Cs ha remarcat que aixecar fronteres és un "mal negoci sempre", i ha acusat els independentistes de ser "infal·libles en l'error" perquè, segons ha defensat, continuen dient "mentides". Cañas ha advertit que els sobiranistes també plantegen marxar d'Espanya i d'Europa en una estratègia que ha descrit com a 'Cataexit' i 'Procesexit'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: