Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els catalans compraran 7 milions de roses i 1,5 milions de llibres per Sant Jordi

La proximitat amb Setmana Santa fa preveure unes bones xifres de venda

Una rosa vermella amb els llibres d'una parada en segon pla al Passeig de Gràcia de Barcelona per Sant Jordi Una rosa vermella amb els llibres d'una parada en segon pla al Passeig de Gràcia de Barcelona per Sant Jordi ANDREA ZAMORANO / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 23 abril 2019 07:33

Els gremis de Floristes i de Llibreters somriuen i es mostren optimistes amb aquesta diada de Sant Jordi. Esperen que els catalans comprin 7 milions de roses i 1,5 milions de llibres, unes xifres positives, en part, gràcies a la proximitat de la festa amb la Setmana Santa. Així, Barcelona s'omple aquest dimarts amb unes mil parades de llibres i quatre mil de roses, mentre que es preveuen més de dos mil punts de venda il·legals. La rosa vermella serà un any més la protagonista indiscutible, tot i que se'n consolidarà la groga amb unes 600.000 vendes. Al seu torn, el Gremi de Llibreters espera augmentar la facturació fins a un 2% respecte als 22 MEUR del 2018.

Tot i sortir d'unes vacances, aquest 23 d'abril és un dia laborable i els floristes, les empreses, les escoles i els comerços gaudiran de plena activitat. En aquest sentit, s'espera vendre 7 milions de roses, de les quals només un 4% es produeix a Catalunya.

D'aquesta manera, per cobrir la demanda, la majoria de flors seran d'importació a causa de la disminució progressiva d'aquest delicat cultiu i l'alta demanda concentrada en només una jornada. El gruix de roses arriba d'Equador i Colòmbia (70%) i, en menor mesura, d'Holanda (15%). També n'hi ha un 10% que prové d'altres punts d'Espanya, especialment de Sòria.

La principal tendència d'aquest Sant Jordi, però, seran els complements naturals per engalanar les roses. A part de l'espiga i la senyera tradicionals, també acompanyaran les flors peces de fusta o de roba, fibres naturals i, fins i tot, detalls de ceràmica per tal de donar-los un valor afegit.

D'altra banda, el Gremi de Llibreters confia incrementar un 2% les vendes per Sant Jordi respecte als 22 MEUR de facturació de l'any passat. En aquesta línia, el sector del llibre infantil i juvenil preveu mantenir el 34% del total de les vendes.

Gràcies a l'acord amb l'Ajuntament de Barcelona, es podran trobar parades des del Passeig Sant Joan fins a Ciutat Vella i l'Eixample, els dos districtes que acullen el gruix de les parades. Per aquest motiu, aquest any s'ha oxigenat el centre per poder facilitar la circulació de les persones i la seguretat i s'han ampliat els espais disponibles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: