Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ACN oferirà la primera roda de premsa de Junqueras des de la presó, després de l'aval de la JEC

El cap de llista d'ERC al Congrés dels Diputats respondrà a les preguntes per videoconferència

L'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras declarant en el judici de l'1-O. Captura d'imatge del senyal realitzat del Tribunal Suprem, el passat 13 de febrer del 2019 L'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras declarant en el judici de l'1-O. Captura d'imatge del senyal realitzat del Tribunal Suprem, el passat 13 de febrer del 2019 SENYAL DEL TRIBUNAL SUPREM
Catalunya ACN
Dimecres, 17 abril 2019 07:53

L'Agència Catalana de Notícies (ACN) oferirà la primera roda de premsa d'Oriol Junqueras des de la presó, després de l'autorització que la Junta Electoral Central (JEC) ha fet aquest dimarts a la petició d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Els republicans havien sol·licitat a la JEC que autoritzés la participació del seu candidat a diversos "debats públics". A banda del de l'ACN, el divendres 19 d'abril a les deu del matí a Barcelona, també havien demanat autorització per participar a dos debats a TV3, un el dijous 18 d'abril a dos quarts de nou del matí i un altre el 24 d'abril a les deu de la nit, ambdós a Sant Joan Despí; per a un altre a Catalunya Ràdio el 25 d'abril a dos quarts de nou del matí, a Barcelona, i per a dos més a TVE, el 15 i 16 d'abril a les deu de la nit a Sant Cugat i a Madrid. La JEC els tomba tots menys l'acte de l'ACN.

A l'escrit de resolució, la JEC determina que en els casos de TV3, Catalunya Ràdio i TVE els informes del secretari general d'Institucions Penitenciàries posen de relleu la "incompatibilitat" de les sol·licituds amb diferents circumstàncies "operatives i funcionals" que rodegen la situació de presó provisional. En són exemples l'horari de les entrevistes i debats, la impossibilitat de disposar de l'única sala de videoconferència operativa de la presó de Soto del Real o el fet que durant aquests dies Junqueras ha d'assistir al judici al Tribunal Suprem.

En canvi, "pel que fa al debat sol·licitat per al divendres 19 d'abril a les 10 del matí, que s'hauria d'efectuar dels del corresponent centre penitenciari, igualment a la vista dels esmentats informes, la JEC considera que no s'acrediten prou motius que impedeixin autoritzar la realització, de manera que per l'autoritat competent s'hauran d'arbitrar les mesures oportunes perquè pugui tenir lloc la participació telemàtica del candidat".

La petició, signada per Josep Ramon Mut com a representant general de la coalició ERC-Sobiranistes, recordava els preceptes de la Constitució que garanteixen els drets fonamental dels presos, entre els quals el de la participació política.

Un altre precepte que se subratllava, és que les emissores de ràdio i televisió de titularitat pública han de respectar el pluralisme polític i social i la igualtat, i que les televisions privades han de respectar, a més, els principis de proporcionalitat i de neutralitat informativa en debats, entrevistes i informacions de la campanya electoral.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: