Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Fachin avisa que "vigilarà" que ERC i JxCat "no acabin fent Sánchez president" i no els "tremolin les cames"

El candidat del Front Republicà insta a "ser valents" i "no deixar de desobeir per respecte als presos, els exiliats i l'1-O"

El candidat d'ERC Gerard Gómez del Moral assenyala el cap de llista de Front Republicà, Albano Dante Fachin, en el debat de Vilaweb, el 16 d'abril del 2019 El candidat d'ERC Gerard Gómez del Moral assenyala el cap de llista de Front Republicà, Albano Dante Fachin, en el debat de Vilaweb, el 16 d'abril del 2019 MARTA SIERRA / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 17 abril 2019 07:44

El cap de llista per Barcelona del Front Republicà, Albano Dante Fachin, afirma que la coalició "vigilarà" que als diputats "que van a Madrid amb els vots de l'1-O no els tremolin les cames ni acabin fent president Pedro Sánchez". En un míting des de Tarragona, Fachin ha retret la manca d'unitat dels partits independentistes per fer front comú a Madrid i ha criticat també que hi hagi formacions que rebutgen tenir "línies vermelles" i ofereixen "xecs en blanc". "Això vol dir: tu vota i ja veurem què fem", ha reblat, advertint que és el mateix Sánchez del 155 i el que "va aplaudir amb les orelles el Rei d'Espanya" .

El Front Republicà, ha dit Fachin, sí que té línies vermelles i aquestes són l'acceptació del dret a l'autodeterminació i la convocatòria d'un referèndum i l'alliberament dels "presos polítics".

"Nosaltres ho diem ara: autodeterminació", ha remarcat, insistint que fins que no hi hagi una "data" en el calendari per a un referèndum i no quedi cap "pres polític" no premeran el botó del "sí" a una hipotètica investidura d'un govern socialista.

A més, el cap de llista per Barcelona ha reivindicat que cal "ser valents" i el millor "homenatge" als líders empresonats és, a parer seu, preguntar-se: "Estem disposats nosaltres també?". Segons ell és un "deure" seguir fent el que es va fer el dia del referèndum i "no es pot deixar de desobeir per respecte als presos, els exiliats i la gent que es va deixar la cara l'1-O".

Demana no cedir davant del "xantatge del vot útil"

Fachin també ha carregat contra el "xantatge del vot útil" i ha demanat als assistents "votar el que els diu el cor" i no votar en funció d'escenaris potselectorals. En aquest sentit, ha acusat ERC o els comuns d'erigir-se com la contenció de l'extrema dreta de Vox.

"Diuen que són front antifeixista, nosaltres també, però ens estan dient que si han de triar entre Vox o Sánchez triaran Sánchez", ha apuntat. En tot cas, ha assegurat, qui serà "còmplice" de la ultradreta serà el candidat del PSOE si renuncia a un govern per no escoltar els independentistes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: