Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torrent: "Hem de ser lleials al testimoni de Neus Català lluitant pels valors i principis que defensava"

El president del Parlament alerta que l'auge de l'extrema dreta a Europa posa en risc els drets, la convivència i la llibertat

El president del Parlament, Roger Torrent, saludant Margarita Català, filla de Neus Català El president del Parlament, Roger Torrent, saludant Margarita Català, filla de Neus Català JORDI MARSAL / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 16 abril 2019 07:21

La millor forma d'homenatjar i ser lleials al testimoni de Neus Català és, segons el president del Parlament, Roger Torrent, seguir lluitant pels valors i principis que defensava. Torrent, que ha visitat la capella ardent de la lluitadora antifeixista aquest dilluns a la tarda a Móra d'Ebre, ha animat les pròximes generacions a prendre exemple de la lluita de Català com una guia davant el renovat auge del feixisme i l'extrema dreta arreu d'Europa. "Tothom ha de saber que allò que hem conquerit gràcies a la lluita de Neus Català, entre d'altres, no és irreversible, pot tornar enrere, pot posar-se en risc", ha declarat el president del Parlament a la sortida, després d'haver donat el condol als fills, amics i coneguts de la lluitadora antifeixista.

"Representa una heroïna pels drets i les llibertats, per la lluita democràtica, pels drets civils i objectius polítics que s'ha marcat aquest país i moltes generacions", ha declarat Torrent a la sortida del tanatori, tot destacant el compromís en la lluita i la "supervivència davant l'horror, la persecució, la repressió i l'acarnissament contra una idea política" a la qual va haver de fer front. Per això, ha adduït, la millora forma de reivindicar i mantenir viu el llegat de català és "lluitar per la defensa" dels seus "valors i principis" que "agermanen a molts catalans".

Així doncs, per a Torrent, "el millor homenatge és seguir lluitant i perseverant en la defensa de les seves idees i plantejaments polítics, no només la cohesió social i la integració sinó per un millor futur pels nostres fills i nets". "És pel que lluitava Neus", ha conclòs. El president del Parlament ha lloat la valentia de Català. "Ens guia, és un referent. No només per als catalans de diferents generacions sinó pels que vindran", ha assegurat.

Sobretot, ha insistit, en un moment en el qual "l'amenaça, el núvol que sobrevola tota Europa, fosc i negre, dels mals auguris i les amenaces de l'extrema dreta i el feixisme" tornen a planar. "Tothom ha de saber que allò que hem conquerit gràcies a la lluita, entre d'altres, de Neus Català, no és irreversible, pot tornar enrere, pot posar-se en risc", ha alertat.

Torrent té previst assistir aquest dimarts a les dotze del migdia a l'acte públic de comiat a la lluitadora antifeixista que tindrà lloc al tanatori de Móra la Nova i en el qual també ha anunciat la seva presència el president de la Generalitat, Quim Torra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: