Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ismael Cortés (ECP): “Hem d’acabar amb la impunitat del franquisme en aquest país”

El candidat d’En Comú Podem a la demarcació ha participat en l’acte d’entrega d’una corona de flors al cementiri de Tarragona, en homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i els represaliats durant la dictadura

Acte d’homenatge a Tarragona a totes les víctimes de la Guerra Civil i les represaliades durant la dictadura franquista Acte d’homenatge a Tarragona a totes les víctimes de la Guerra Civil i les represaliades durant la dictadura franquista ECP
Catalunya Redacció Infocamp
Dilluns, 15 abril 2019 07:39

Coincidint amb el 14 d’abril, en el qual es commemoren els 88 anys de la proclamació de la II República espanyola, el candidat d’En Comú Podem a la demarcació de Tarragona, Ismael Cortés, ha reivindicat la necessitat “d’acabar amb la impunitat del franquisme en aquest país”. Cortés ha participat en l’acte d’entrega d’una corona de flors al cementiri de Tarragona, en homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil i els represaliats durant la dictadura franquista.

Així mateix, el candidat d’ECP ha tingut unes paraules de record per a Neus Català, morta aquest passat dissabte als 103 anys d’història i l’última supervivent catalana als camps de concentració nazis. “Va ser una destacada defensora del republicanisme d’esquerres i activista antifeixista, a més de reivindicar la memòria de les dones represaliades”, ha afirmat el candidat.

El candidat d'ECP Ismael Cortés ha participat en l'acte d'entrega d'una corona de flors al cementiri de Tarragona: 

Ismael Cortés víctimes franquisme

Retirar les medalles a policies i declarar nul·les les condemnes

En cas d’arribar al govern espanyol i com a primers passos per acabar amb l’herència franquista, ECP es compromet a retirar les medalles al mèrit concedides per Billy el Niño i altres torturadors del feixisme, així com modificar la Llei d’Amnistia per a que es puguin jutjar els crims de lesa humanitat. En tercer lloc, la candidatura d’esquerres preveu declarar nul•les les condemnes i sancions imposades durant la Guerra Civil i la dictadura per motius polítics, ideològics, d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

En quart lloc, Cortés es compromet a impulsar una auditoria dels béns espoliats pel franquisme amb l’objectiu de retornar-los a seus legítims titulars: “el règim no només va ser una màquina repressiva també de saqueig”. Per últim, el candidat considera essencial que es doti de pressupost la Direcció General de Memòria Històrica per tal que es pugui avançar en les exhumacions i identificacions dels enterrats en foses comuns.

“Espanya és un dels països amb més foses comuns del món. Només al Valle de los Caídos hi ha 33.000 persones enterrades, de les quals 12.000 encara no estan identificades. És moment de donar una passa endavant per canviar aquesta situació”, ha conclòs Cortés.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: