Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila afirma que l'1-O "muta" després de la suspensió del TC i ja "més mai" el reconeix com a tal

L'exconseller diu que Puigdemont va anunciar el referèndum "per sorpresa" l'estiu del 2016 i el qualifica com a "mobilització política"

L'exconseller Santi Vila, declarant al Tribunal Suprem el 21 de febrer del 2019 L'exconseller Santi Vila, declarant al Tribunal Suprem el 21 de febrer del 2019 SENYAL DEL TRIBUNAL SUPREM
Catalunya ACN
Dijous, 21 Febrer 2019 14:34

L'exconseller Santi Vila ha afirmat davant del tribunal que després de la suspensió del TC del referèndum ni ell ni cap membre del Govern va fer res més per portar-lo a terme. De fet, ha dit que després de la decisió de l'alt tribunal el referèndum "muta" de referèndum a "gran mobilització política. "Mai més el vaig reconèixer com a referèndum", ha assegurat Vila, que va dimitir un dia abans de la declaració d'independència. Preguntat pel fiscal sobre per què no va aturar l'1-O, ha dit que ara actuaria diferent. "Si a la vida poguéssim prendre oportunitats a pilota passada, segurament revisaríem les decisions", ha manifestat. A més, ha dit que Puigdemont va anunciar l'estiu del 2016 que hi hauria referèndum "enmig d'una crisi molt profunda" i que ho va fer "per sorpresa".

Pel que fa al malversació, Vila ha seguit la mateixa línia dels altres acusats per afirmar que després de la suspensió del TC no es va fer cap despesa públic a relacionada amb el referèndum. També ha dit que va quedar "doblement tranquil" a nivell personal quan els consellers van assumir el compromís de forma col·legiada de les possibles despeses que tingués l'1-O, ja que "sabia" que ningú del seu departament comprometria cap despesa i que si ho feia alguna altra conselleria passaria per la taula del Govern i "coincidiríem en la seva inconveniència".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: