Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sánchez convoca eleccions generals per al 28 d’abril

El president espanyol atribueix la decisió a la caiguda dels pressupostos i al "bloqueig" per pateix per part de les forces de la dreta

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari ROGER PI DE CABANYES / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 15 Febrer 2019 10:56

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres la convocatòria d’eleccions generals el 28 d’abril, després de la Setmana Santa. Ho ha fet després de convocar un Consell de Ministres extraordinari on ha anunciat la decisió als membres del seu govern i els ha agraït la tasca d’aquests mesos. El president espanyol ja ha comunicat la data al rei Felip VI aquest mateix divendres i el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicarà el decret de dissolució de les Corts 54 dies abans de la data elegida.

Sánchez ha atribuït la decisió al “bloqueig” de les forces de la dreta a les seves lleis al Congrés dels Diputats i a la caiguda d’uns “pressupostos socials” a mans del PP, Cs, i també de les forces independentistes. En aquest sentit, ha reivindicat l’aposta del seu executiu pel “diàleg dins de la llei” amb Catalunya, i ha retret a les formacions de la dreta que no hagin actuat amb la “lleialtat” que ho va fer el PSOE durant el mandat de Rajoy. Segons Sánchez, ara és la societat qui ha de decidir si fa “passos enrere” o “avança”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: