Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern aprovarà dimarts el decret dels VTC malgrat l'oposició d'Uber i Cabify i encara que el taxi mantingui la vaga

Calvet assegura que han trobat la fórmula que dona "garanties jurídiques" a l'AMB per ampliar els 15 minuts de precontractació

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, durant la roda de premsa posterior a la reunió amb taxistes i VTC El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, durant la roda de premsa posterior a la reunió amb taxistes i VTC NAZARET ROMERO / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 22 Gener 2019 23:06

El Govern aprovarà el decret llei que regula els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) el pròxim dimarts malgrat l'oposició d'Uber i Cabify i encara que els taxistes decideixin continuar amb la vaga indefinida a l'assemblea de dimecres al matí. Ho ha afirmat el conseller de Territori, Damià Calvet, en roda de premsa aquest dimarts al vespre després de reunir-se amb representants dels taxistes i dels VTC. El text inclourà l'obligació de contractar Uber i Cabify amb 15 minuts d'antelació així com el requisit de retornar a la base quan no transportin servei i la prohibició de geolocalitzar els VTC abans que s'hagin contractat. Sobre l'oferta d'incloure al reglament metropolità la precontractació una hora abans, Calvet només ha dit que han trobat les "paraules" que donen "garanties jurídiques" a l'AMB per desenvolupar el temps addicional, sense concretar-lo."A la reunió a tres bandes entre Generalitat, taxistes i l'Àrea Metropolitana de Barcelona hem trobat la robustesa jurídica que ens permet aplicar el model regulatori que pretenem i el desenvolupament reglamentari que respongui al model [de l'AMB]", ha dit Calvet. El titular de Territori ha assegurat que els 15 minuts és una "mesura proporcional" que "no impossibilita l'activitat dels VTC" i que "diferencia suficientment" l'activitat d'uns i altres.

A més, Calvet ha insistit que el decret dona prou garanties als ens locals perquè desenvolupin el termini de precontractació i l'acabin ampliant. Concretament, el text recull que per raons "de congestió, mobilitat i ambientals" les administracions locals poden desenvolupar el decret i ampliar el temps de contractació en funció de les característiques territorials de cada àrea.

Sobre l'anunci que ha fet la patronal dels VTC a la sortida de la reunió, que Uber i Cabify abandonarien Barcelona quan entri en vigor el decret llei, el titular de Territori ha respost que la regulació no la fan "per marques comercials en concret" i ha dit que els VTC podran seguir operant, sempre que compleixin amb la regulació. "Més enllà d'aquestes marques comercials suposo que hi ha vida", ha dit Calvet.

El conseller de Territori ha remarcat que ja havien informat prèviament al sector dels VTC del contingut del decret llei i ha dit que s'equivocaven si pretenien que el mercat estigués desregulat. "No és una barra lliure. La Generalitat governa i regula", ha dit. Calvet ha dit que actualment hi ha 2.134 llicències VTC atorgades i en tenen 1.900 per atorgar, que podran seguir treballant.

"Els VTC existents trobaran la manera de seguir operant si és que no ho volen fer amb aquestes marques comercials. No treballem per marques comercials en concret", ha reblat Calvet, que ha insistit que a partir de dimecres que ve els VTC hauran de complir amb la nova regulació. Calvet ha descartat que hagin de fer front a responsabilitat patrimonials encara que ha vaticinat que el conflicte "es judicialitzarà". "Això no atura res", ha afirmat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: