Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tardà recorda que ERC prendrà la decisió sobre els pressupostos i que el Govern no és monocolor

El portaveu d'ERC insisteix en condicionar el vot a un moviment de Sánchez en l'àmbit judicial i en avançar cap una solució política

Primer pla de Joan Tardà, el passat 24 d'agost de 2018 Primer pla de Joan Tardà, el passat 24 d'agost de 2018 JORDI PUJOLAR / ACN
Catalunya ACN
Dijous, 10 Gener 2019 14:54

El portaveu d'ERC, Joan Tardà, ha defensat que el seu partit prendrà la decisió sobre els pressupostos de l'Estat i que el Govern no és monocolor. D'aquesta manera ha respost des dels passadissos del Congrés les paraules d'aquest dimecres del president de la Generalitat, Quim Torra, en què preveia una "crisi de Govern" si els grups d'ERC o PDeCAT al Congrés votessin a favor dels pressupostos de l'Estat en contra del criteri de l'executiu català. Tardà creu però que en les declaracions de Torra "no hi ha mala intenció política". D'altra banda, ha insistit en condicionar el vot d'ERC als comptes a un moviment de Sánchez en dos àmbits: el judicial i cap a una solució política que integri tots els catalans.

Tardà ha defensat que la fórmula del president Sánchez d'una reforma de l'Estatut deixa al marge el 50% dels catalans que no són autonomistes i ha afirmat que la solució política no pot deixar ningú fora, ni els autonomistes ni els independentistes. "Si el govern es mou en l'àmbit judicial i en una solució que integri tothom, nosaltres ens mourem i posarem lubricant als engranatges. Però si el govern espanyol creu que no s'ha de moure, per què ens hem de moure nosaltres?", ha preguntat.

De manera gràfica, Tardà ha defensat que s'han de construir ponts i que s'ha de fer des de les dues ribes tot avisant que el que no pot ser és que el pont només avanci des de una de les ribes.

Tardà ha assegurat que el seu partit encara no ha pres una decisió sobre si permetrà la tramitació dels pressupostos de l'Estat al Congrés i ha assenyalat que demà divendres l'executiva d'ERC es reunirà a Ginebra, on resideix la secretària general del partit, Marta Rovira.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: