Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

UGT i CCOO admeten que el Govern s'ha "mogut" però aposten per fer vaga el 12-D: "No acceptarem qualsevol acord"

Els sindicats convoquen dues manifestacions aquest dimecres, una al matí i l'altra a la tarda, i animen tota la ciutadania a participar-hi

Un sindicalista de CCOO entregant un dels fulletons que membres del sindicats reparteixen a l'estació de Sants de Barcelona Un sindicalista de CCOO entregant un dels fulletons que membres del sindicats reparteixen a l'estació de Sants de Barcelona AINA MARTÍ / ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 11 Desembre 2018 14:39

Els secretaris generals d'UGT i CCOO a Catalunya han admès en declaracions als mitjans a l'estació de Sants que el Govern "s'ha mogut" en la negociació amb els treballadors públics però han seguit apostant per fer vaga aquest dimecres 12 de desembre: "No acceptarem qualsevol acord per punxar el globus de la mobilització", ha assegurat Javier Pacheco, màxim dirigent de CCOO a Catalunya. Al seu torn, des d'UGT, Camil Ros ha valorat que l'última proposta de la Generalitat de retornar el 35% de la paga extra de 2013 l'any que ve i la resta de les dues pagues pendents en sis anys, i no vuit com va proposar a finals d'octubre, demostra que l'executiu "s'ha despertat una mica"."Els convé despertar-se més, no és suficient", ha dit, però a continuació. Tots dos representants han fet aquestes afirmacions mentre membres dels dos sindicats repartien fulletons a les estacions de tren i parades de metro de Barcelona i dues hores abans de tornar a reunir-se amb la Generalitat per seguir amb la negociació.

A més de fer una crida als treballadors del sector públic i concertat de la Generalitat a seguir l'aturada general d'aquest dimecres, Ros ha animat la resta de la ciutadania a participar en les dues manifestacions convocades, una a dos quarts d'una a plaça Urquinaona i l'altra a dos quarts de sis a la confluència de Via Laietana amb passeig Colom.

"Els treballadors públics fa massa temps que aguanten, des de la retallada del 5% del sou del 2010 han passat molts anys", ha recordat Ros, que ha retret al Govern que "no està pel dia a dia", alhora que ha reconegut que l'executiu s'ha "començat a despertar una mica més" en la reunió amb els representants sindicals de set hores d'aquest dimarts. Amb tot, ha assegurat que "hi ha més possibilitats que la vaga es faci" que al contrari.

Al seu torn, des de CCOO, Pacheco ha argumentat que els sindicats han pactat fer dues mobilitzacions, una al matí i l'altra a la tarda, per "poder omplir els carrers" i d'aquesta manera, expressar que les "prioritats de la majoria de la societat catalana" rauen en "la recuperació dels drets socials". Pel que fa a la negociació, el dirigent sindical ha demanat al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública "propostes totals i no parcials", i que aportin "garanties" que el pagament de les pagues pendents es farà efectiu.

CCOO i UGT van convocar la vaga de 24 hores als serveis públics després que el Govern proposés tornar les pagues extres de 2013 i 2014 en vuit anys. La proposta es va fer a la darrera reunió de la Mesa de la Funció Pública a finals d'octubre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: