Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'índex de producció industrial al juny creix l'1,2% en relació amb l'any passat

Tots els sectors manufacturers a Catalunya augmenten l'activitat amb l'excepció dels béns intermedis i l'energia

Imatge de la planta industrial de laboratoris Ordesa a Sant Boi de Llobregat Imatge de la planta industrial de laboratoris Ordesa a Sant Boi de Llobregat ORDESA
Catalunya ACN
Dimecres, 08 Agost 2018 14:54

L'índex de producció industrial a Catalunya en termes de sèrie original ha crescut al juny l'1,2% en relació amb el mateix mes de l'any passat, segons les dades publicades per l'institut d'estadística espanyol. Al conjunt de l'estat espanyol, aquest mateix índex al juny ha caigut un 2%. Catalunya encadena cinc mesos d'increments de la taxa interanual d'activitat industrial en sèrie original. Tots els sectors manufacturers a Catalunya han vist com augmentava la producció menys els fabricants de béns intermedis i l'energia, que cauen el 0,1% i el 17,7%, respectivament. Les empreses de béns d'equipament augmenten la producció el 10,3%, els productes de consum de llarga durada un 5,4%, els béns de consum en general un 3,3% i els productes de curta durada el 3,1%, sempre en sèrie original.

A l'estat espanyol, amb una caiguda en termes de sèrie original del 2%, tots els sectors d'activitat retrocedeixen menys els fabricants de béns d'equipament i els de béns intermedis, amb creixements del 0,9% i de l'1,7%, respectivament.

El sector energètic espanyol redueix l'activitat un 9,2%, les empreses de béns de consum de llarga durada el -8%, els de curta durada el 3,3% i els de béns de consum en general el -3,3%.

Augment industrial del 4,5%, segons Idescat

L'idescat també ha publicat aquest dimecres l'índex de producció industrial i com sempre ho ha fet en termes corregits d'efectes de calendari. En general, aquest índex de producció industrial català ha pujat un 4,5% al juny, amb una especial incidència a favor dels fabricants de béns d'equipament, el 15,2% més, els béns de consum el 7,2%, i els béns intermedis amb un creixement del 2,8%.

El sector energètic català redueix la seva activitat un 17,7% tant en dades corregides d'efecte calendari com en sèrie original.

Idescat també publica l'índex de producció de productes industrials, excloent l'energia i sense factor corrector d'efectes de calendari, amb un augment al juny del 3,7% respecte a un any enrere.

Publicitat

icona missatge de correu electrònic

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu:

Privacitat:
  •