Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torra exigeix a l’Estat “responsabilitats” pel cas de l’1-O i “rescabalar els ciutadans per la malversació que suposa”

El president diu que la retirada de l’euroordre “demostra que a Europa no hi ha lloc per a trampes ni menús a la carta”

El president de la Generalitat, Quim Torra, atenent els mitjans de comunicació El president de la Generalitat, Quim Torra, atenent els mitjans de comunicació LAURA FÍGULS / ACN
Catalunya ACN
Dijous, 19 Juliol 2018 21:46

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha mostrat visiblement content per la retirada de les euroordres contra l’expresident Carles Puigdemont, els exconsellers Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira. En declaracions a la premsa, Torra ha exigit a l’Estat que, després d’aquest moviment, deixi els presos “tornar a casa i els exiliats venir”. Però a més, ha reclamat a Espanya “que sigui conseqüent” amb el que suposa aquest canvi de paradigma judicial. “Vull exigir-li les responsabilitats que té, demanar-li com pensa donar resposta al que la justícia europea posa de manifest, com pensa acabar amb aquesta arbitrarietat de la justícia espanyola, i com pensa rescabalar els ciutadans de la malversació que suposa aquest relat fictici i infundat”, ha etzibat.

I és que per al president de la Generalitat, la retirada de les euroordres fa que “caigui el relat fictici com un castell de cartes”. “Alguna cosa hauran de fer des de l’Estat, és inevitable. No sé quina, però volem que els presos siguin amb els famílies i els exiliats tornin. No hi ha per on aguantar-ho i Europa ho veu”, ha sentenciat.

“Enhorabona, sou lliures en una Europa lliure”

Torra ha volgut dirigir-se directament als polítics afectats per la retirada de l’euroordre per mostrar la seva alegria. “President, conselleres, conseller, secretària general d’ERC: enhorabona, sou lliures en l’Europa lliure”, ha sentenciat. Per al president el desenllaç d’aquesta acció judicial és fruit de “la internacionalització de tots aquests mesos, que de nou dona una nova victòria en la que es demostra que no hi ha lloc a l’Europa que jutja correctament per a trampes o menús a la carta”.

És per això que ha considerat que el fet que “per segon cop Espanya es vegi obligada a retornar l’euroordre” posant de manifest “com la l’Estat entén la justícia i quina falta de credibilitat té a tota Europa”. “Sabíem que teníem la raó i avui ho tornem a saber”, ha afegit.

Per últim, preguntat pel retorn de Puigdemont a Bèlgica, Torra ha evitat pronunciar-s’hi assegurant que l’expresident “està avaluant quina és la millor estratègia amb els advocats”. Però tot i això, s’ha mostrat convençut que amb l’episodi d’aquest dijous “s’obre una nova etapa que permetrà tirar endavant i fer efectiva la República amb el Consell per la República amb Puigdemont”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: