Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Moody’s diu que el control financer del govern espanyol sobre Catalunya "garanteix" que fa els pagaments quan toca

Recorda que s'ha aixecat el del 155 però queda el del FLA, que augura que encara s'allargarà durant "anys"

L'agència de qualificació del deute Moody's augura que el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) encara s'allargarà durant "anys" L'agència de qualificació del deute Moody's augura que el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) encara s'allargarà durant "anys" ARXIU / INFOCAMP
Catalunya ACN
Dijous, 14 Juny 2018 07:25

L'agència de qualificació del deute Moody's afirma en un informe sobre Catalunya que el control que el govern espanyol exerceix sobre les finances del principat "garanteix" que l'administració catalana fa els pagaments quan toca. Cal recordar, en aquest sentit, que si bé el nou executiu encapçalat per Pedro Sánchez ha aixecat el control financer que s'exercia en virtut de l'article 155, encara resta la monitorització inherent al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), al qual Catalunya està subscrit. Precisament, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va recordar en el moment de l'anunci de l'aixecament del control del 155, que la monitorització vinculada al FLA només s'aplica a Catalunya, per la qual cosa va reclamar que també es retirés.

Sobre aquest particular Moody's considera que el control estatal durarà encara "anys". L'entitat recorda que el FLA es va crear el 2012 per ajudar les regions a cobrir les necessitats de finançament.

Moody's també subratlla que amb l'aixecament del 155 s'ha acabat el control previ de les despeses, però recorda que queda vigent l'examen a posteriori. I considera que aquest examen seguirà en tant que Catalunya "continuarà rebent liquiditat" de l'Estat a través del FLA.

Les necessitats de finançament del Principat, segons Moody's, rondaran els 9.200 milions d'euros el 2018, i s'espera que ascendeixin a 8.400 el 2019. Les xifres inclouen el deute als proveïdors, els nivells de dèficit i els interessos de bons de deute a llarg termini i de crèdits bancaris.

Catalunya ha rebut prop de 54.500 milions d'euros des de la posada en funcionament del Fons de Liquiditat Autonòmica el 2012. Moody's calcula que la xifra representava el 70% del deute català a finals del 2017.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: