Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Albiol, sobre declarar l'1-O "festa nacional": "No hi ha res a celebrar; apostem per oblidar aquest dia

El popular ho veu com una "provocació" i "ganes de seguir atiant el conflicte a Catalunya"

El líder del PPC, Xavier García Albiol, al faristol del saló de plens del Parlament El líder del PPC, Xavier García Albiol, al faristol del saló de plens del Parlament BERNAT VILARÓ / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 13 Juny 2018 14:57

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dimecres que proposa que l'1-O sigui "festa nacional" és una "provocació" i hi veu "ganes de seguir atiant el conflicte a Catalunya". "El dia 1 d'octubre no hi ha res a celebrar, va ser un dia trist per a tots els catalans, independentment que se sigui independentista o no; apostem de manera molt clara per oblidar el dia tan aviat com sigui possible". Albiol ho ha dit així després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi entomat com un "suggeriment molt raonable" la proposta de l'ANC. D'altra banda, i arran dels registres d'aquest dimarts a l'ajuntament de Girona pel cas 'Agisa', Albiol ha demanat els independentistes que "no barregin ni confonguin" els ciutadans fent passar la investigació com a "fets en contra de l'independentisme". "El que hi ha és una investigació en contra de la corrupció probablement del PDeCat i Puigdemont", ha assegurat en una atenció als mitjans.

A més, Albiol ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que expliqui com veu que es "reconstrueixin instruments" arran de la decisió del Govern d'iniciar el procés per aturar la liquidació del Diplocat. En recordar que l'aplicació del 155, amb suport del PSOE, va frenar aquest òrgan, Albiol ha avançat que els populars intentaran que no "s'activi" un ens que ha "parlat malament d'Espanya" i ha "venut a l'exterior fractura i trencament".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: