Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC reclama a Torra que deixi clar a Sánchez que “l’objectiu del Govern és la República”

Sabrià demana al president “lleialtat institucional” i “treballar colze a colze” entre els independentistes

El president de la Generalitat, Quim Torra, reunit amb el president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, i la portaveu, Anna Caula El president de la Generalitat, Quim Torra, reunit amb el president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, i la portaveu, Anna Caula RAFA GARRIDO / ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 13 Juny 2018 07:55

El president del grup d’ERC, Sergi Sabrià, ha explicat que en la reunió que ha mantingut, junt a la portaveu Anna Caula, amb el president de la Generalitat, Quim Torra, han parlat de com encarar la trobada amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Els republicans han demanat a Torra que vagi a veure al socialista “quan abans millor” i deixant “molt clar que l’objectiu del Govern i del país” és “la República”. “A Sánchez li hem de dir les coses amb totes les lletres”, ha etzibat Sabrià. En aquest sentit, el republicà ha insistit que la trobada entre Sánchez i Torra és “necessària i imprescindible”. “Hem dit que hem d’anar a aquestes trobades sense apriorismes però sense cap mena de renuncia”, ha afegit en la roda de premsa posterior a la reunió amb el president de la Generalitat.

Sergi Sabrià ha sortit del despatx de Torra satisfet i valorant la reunió com a “molt profitosa”. Segons el republicà, per a ERC era “molt important” traslladar al president la importància “de la “lleialtat institucional, de treballar colze a colze quan un Govern és de coalició i de treball conjunt”. “És el que demana la ciutadania, i es el que ens ha de fer forts com a Govern i com a majoria parlamentària”, ha dit. Igualment, ha explicat que han parlat amb Torra de “la importància dels símbols i sobretot de posar-se a treballar de seguida, recuperant l’esperit de l’1-O”. En aquest sentit, ha remarcat que l’executiu té com a objectiu “clar” poder “esdevenir una república independent, perquè és l’única possibilitat de construir una societat més justa, més lliure i més neta”.

D’altra banda, parlar la possibilitat que JxCat i ERC hagin de pactar amb altres forces per poder aconseguir majories parlamentàries, Sabrià ha confirmat que amb Torra han tocat la qüestió, tot assegurant que estan d’acord en buscar el suport de CUP i CatECP. “Ens falten vots en molts casos per tirar endavant projectes cabdals. Estem segurs que en temes socials, CUP i comuns hi seran, i en l’àmbit nacional ens hem de trobar amb la CUP. Hem de parlar molt i reunir-nos molt”, ha dit.

Sobre el cas Nóos i els registres: “Dos coses juntes s’entenen millor”

Per últim, preguntat pels registres que s’han fet aquest dimarts en relació a l’1-O i per la sentencia del cas Nóos, Sabrià ha relligat els dos episodis. “De vegades, dos coses justes s’entenen millor. La teoria diria no hi ha relació, però la pràctica diu que cada cop que hi ha un cop contra l’establishment, hi ha registres així, es reté gent injustament, i s’ha de tornar a dir que es va voler que la gent votés en llibertat i no és cap delicte”, ha sentenciat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: