Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Iceta insta Cs a "deixar-se d'excuses" i els recorda que seran responsables de la continuïtat de Rajoy

El primer secretari del PSC avisa el partit taronja que si no recolza la moció de censura "perdran la meitat dels vots"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la Convenció de Política Municipal de l'Hospitalet de Llobregat El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la Convenció de Política Municipal de l'Hospitalet de Llobregat GUILLEM ROSET / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 27 Mai 2018 01:24

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat a Ciutadans que "es deixin d'excuses per a no fer el que s'ha de fer" i recolzin la moció de censura presentada pel PSOE per acabar amb Rajoy, apostar pel diàleg i resoldre els problemes de l'Estat. Iceta ha avisat el partit d'Albert Rivera que si es fan responsables que Rajoy segueixi com a president del govern espanyol, "que s'oblidin, com a mínim, de la meitat dels seus vots que tornaran d'on mai haurien d'haver marxat, el partit socialista". El líder del PSC ha instat el partit taronja a votar a favor de la moció de censura i que així "no depengui de ningú més", en al·lusió als partits independentistes catalans. El socialista ha celebrat que Pedro Sánchez hagi impulsat aquest moviment "per acabar amb la corrupció".

El també president del grup parlamentari socialista i Units per Avançar ha presidit aquest dissabte la clausura de la convenció de política municipal de L'Hospitalet de Llobregat. Iceta ha mostrat el seu suport al líder del PSOE, Pedro Sánchez, amb la moció de censura contra Mariano Rajoy. "Necessitem la moció de censura perquè s'ha d'acabar amb la corrupció", ha exclamat. Així, Iceta ha dit que "no es poden quedar de braços creuats" i que cal ser "valent", "honest" i "responsable". El primer secretari del PSC ha elogiat Sánchez i ha celebrat que "estimi tant al seu país" i que en moments "complicats" faci "aquest pas endavant". En aquest sentit, ha apuntat que davant de la reacció del govern Rajoy i del PP amb la sentència del 'cas Gürtel', "calia fer alguna cosa" i que és una "obligació democràtica convertida en una oportunitat política".

"S'ha de presentar la moció i guanyar-la. Tenim un PP paralitzat per la corrupció, incapaç d'atendre les necessitats socials i que no té voluntat d'ampliar drets i llibertats. No vol obrir una nova etapa política i en aquest panorama la moció és la resposta", ha analitzat Iceta.

El socialista ha expressat que l'alternativa per les formacions és decidir "si volen Sánchez o seguir amb Rajoy. Si volen neteja o que segueixi la corrupció", ha afirmat. Iceta ha definit a Sánchez com "un home d'Estat' que quan la unitat d'Espanya "estava en risc" va saber "estar al costat del president del govern espanyol". "Que ara Rajoy li digui que pacta amb els independentistes és de vergonya aliena", ha carregat Iceta.

Miquel Iceta ha tancat l'acte recordant als militants de L'Hospitalet que les mocions de censura "es guanyen al Congrés i al carrer". "Militants i amics del PSC, parlem de política i donem arguments. Que tothom sigui conscient que la responsabilitat que segueixi el PP o s'obri una nova etapa depèn dels 350 diputats del Congrés. Molts s'hauran d'explicar", ha comentat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: