Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Sindicat de Periodistes de Catalunya avisa que el 155 torna a amenaçar els mitjans de comunicació públics

Reclama que la CCMA quedi fora de "tota batalla política"

Estudis de TV3 a Sant Joan Despí Estudis de TV3 a Sant Joan Despí CCMA
Catalunya ACN
Divendres, 18 Mai 2018 22:07

El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha avisat aquest divendres que l'aplicació d'un nou a 155 en funció de l'actuació del Govern portaria inclòs aquesta vegada una intervenció de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN després que a l'octubre passat es pogués evitar. En un comunicat, el sindicat ha reclamat que els mitjans de comunicació públics quedin "fora de la batalla política" i afegeix que "han de ser un element fonamental per a la democràcia i la convivència a Catalunya". D'altra banda, recorda que els treballadors de la Corporació sempre han lluitat per la "desgovernamentalització i la despartidització dels mitjans, i una intervenció via 155 seria l’antítesi de la llibertat que reclamem".

A més, el sindicat considera que un cop constituït completament el Govern i s'hagi aixecat el 155, cal "complir la llei de la CCMA" i exigeix que es renovi el consell de govern de la Corporació "amb criteris professionals" i que "no passi per quotes de partits". D'altra banda, demana que s'activi "de manera urgent" la comissió de control parlamentari de la Corporació ja que "és on s'haurien de fer de forma natural els debats sobre els mitjans de la CCMA".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: