Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Junqueras defensa dialogar amb l’Estat sense condicionar-ho a l’alliberament o trasllat dels presos

El líder d’Esquerra considera que la negociació amb el govern espanyol és possible fins i tot haver-hi independentistes en presó preventiva

El vicepresident destituït Oriol Junqueras, en arribar a l'Audiència Nacional, el passat 2 de novembre de 2017 El vicepresident destituït Oriol Junqueras, en arribar a l'Audiència Nacional, el passat 2 de novembre de 2017 RAFA GARRIDO / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 18 Mai 2018 14:31

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat a l’Estat un cop més diàleg i negociació per trobar una sortida a la situació catalana. En una entrevista concedida per escrit al Diario.es, el republicà aposta per seure a la taula sense cap condicionant, ni tan sols la millora de les condicions dels independentistes presos. “Parlant la gent s’entén, diuen. Estem a la presó i no posem com a condició per dialogar cap premissa, ni tan sols el nostre alliberament, el trasllat a presons catalanes o el retorn dels exiliats. Diàleg sense condicions. És una qüestió de voluntat política. Nosaltres la tenim, el Govern espanyol no sembla tenir-la. Sempre hem tingut i tindrem voluntat de parlar i dialogar”, explica a l’entrevista.

En aquest sentit, Junqueras considera que “és possible” que arribi a existir una negociació entre l’Estat i els independentistes mentre ell i altres dirigents romanguin empresonats. Malgrat tot, lamenta la posició del govern espanyol i assegura que ningú de l’executiu de Mariano Rajoy ha contactat amb ell des que està a Estremera.

A més, en parlar de possibles processos de mediació internacional, el líder d’ERC té molt clar que qualsevol que sigui la proposta, caldrà tenir-la en compte. “L'únic límit és el respecte a la democràcia. Benvingudes totes les apel·lacions al diàleg i la mediació. Si el govern espanyol té una proposta per a Catalunya, que la sotmeti a votació dels ciutadans. Som demòcrates i acceptarem els resultats”, afirma, refermant així la seva aposta per qualsevol referèndum.

Per últim en aquest panorama polític, Junqueras afirma amb rotunditat que “pot assegurar” que ni un euro públic es va destinar a la celebració de l'1-O. “De fet, també ho admet públicament el ministre d'Hisenda”, comenta a l’entrevista defensant així la seva innocència.

En un terreny més personal, el líder republicà assegura que a la presó se sent, “com els companys, un boc expiatori de la intolerància i d'un Estat que actua venjativament”. “No només patim una presó incondicional, ens tenen ben lluny de casa, que és un càstig addicional per als nostres fills i família. A part d'atribuir-nos uns delictes que ni remotament hem comès, com ja ha deixat en evidència mitja Europa”, assegura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: